Real Madrid este noua și vechea deținătoare a Ligii Campionilor!

2475890_w1

foto: uefa.com

Real este prima echipă din istoria modernă a Champions League care izbutește să-și apere trofeul câștigat cu un sezon în urmă. Spaniolii i-au învins pe cei  de la Juventus cu scorul de 4-1. Inițial nu a fost așa ușor precum vedem că arată tabela, dar echipa mai bună a câștigat aseară – la fel cum se întâmplă în majoritatea finalelor.

Juve a început foarte tare meciul și a avut  3 șuturi pe poartă în primele 5 minute în care Higuain nu a reușit să îi marcheze lui Navas. Italienii au fost la conducerea jocului în primele 15 minute, dar Cristiano Ronaldo este cel care a înscris primul gol al partidei, profitând de prima mică neînțelegere din apărarea torineză. Italienii nu au cedat, și au reșit egalarea după doar 7 minute la o fază „aeriană” a „Bătrânei Doamne”: Bonucci, aproape de mijlocul terenului, a trimis o diagonală excpțională pentru Alex Sandro – cel care a centrat în careu, din voleu, mingea a ajuns la Higuain, iar o preluare a argentinianului îi pune mingea pe piept lui Mandzukic, croatul marcând după o execuție fabuloasă, cu spatele la poartă. Acela a fost momentul în care Juventus s-a cantonat în apărare, nerealizând șansa pe care o are. Imediat după egalare spaniolii au pus stăpânire pe meci și am văzut cu toții ce s-a întâmplat: în minutul 61, Casemiro trimite un trasor de la 30 de metri, mingea este deviată de Khedira și intră în poartă, păcălindu-l pe marele Gigi Buffon. După doar 3 minute Ronaldo mai lovește o dată și marchează de la colțul scurt după o centrare de clasă a lui Modric. Allegri reacționează și face repede două schimbări, aceastea dovedindu-se neinspirate, pentru că noul intrat, Cuadrado, și-a pierdut „busola” și a fost eliminat de pe teren în 10 minute. Marco Asensio, unul dintre puștii minune de la Madrid, stabilește scorul final după o acțiune de marcă a celui mai bun fundaș stânga din fotbalul actual – Marcelo. 

Partida s-a încheiat cu 4-1, Ronaldo a înscris de două ori și portughezul devine golgeterul Ligii din acest sezon, cu 12 goluri, depășindu-l astfel pe Messi. Lusitanul este primul jucător care înscrie în trei finale de UCL și a ajuns la 600 de reușite în toată cariera.

Deși are destui contestatari, Zidane a reușit să un câștige nou trofeu CL în calitate de antrenor al Realului. Acesta și-a așezat foarte bine echipa în teren, iar după primirea golului egalizator s-a văzut cât de bine se prezintă realul pe fază ofensivă. Zizou merită toate laudele pentru victoria împotriva lui Allegri.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
3.979 citiri

Leave a Reply