Simona Halep continuă cursa spre locul I WTA!

foto: lta.org.uk – Simona Halep

Românca s-a calificat în sferturi la Eastbourne după o victorie obținută în urma unui meci care s-a întins pe durata a două zile (din cauza ploii), timpul total de joc fiind de două ore și 45 de minute. Simona a învins-o cu 2-1 pe Tsvetana Pironkova: 6-7 7-6 7-5. Primul set a fost câștigat de bulgăroaică, poziția 149 WTA, dar Halep a ratat 7 mingi de set. Constănțeanca a avut șansa să închidă setul la scorul de 5-4 pentru ea, dar a irosit 5 mingi de set, după care și-a pierdut serviciul. Halep a mai beneficiat de încă două mingi de set în tie-break, dar Pironkova a revenit de la 6-4, izbutind să-și treacă în cont următoarele patru puncte.

Setul secund a fost început mai bine de jucătoarea din Bulgaria, dar la 2-1 pentru aceasta a început ploaia și continuarea meciului a fost amânată pentru ziua de azi. Al doilea set a fost unul ciudat, cu 6 break-uri. Și a doua manșă a ajuns la tie-break, Halep reușind să profite de a doua minge de set care s-a ivit.

Pironkova a părut puțin obosită în setul decisiv, dar iarbă îi priește cu siguranță și experiența ei a dus-o până în prelungirile setului al treilea. Tsvetana joacă lung și decisiv de fiecare dată când are șansa, dar și astăzi Simona a demonstrat de ce se află pe poziția a doua mondială. Defensiva practicată de româncă, urmată de lovituri decisive i-au adus victoria, după ce a făcut break-ul la scorul de 5-5, câștigarea propriului serviciu fiind doar o formalitate.

Simona Halep este așteptată să mai joace un meci, azi, nu mai devreme de ora 18,00. Simona o întâlnește pe Caroline Wozniacki în sfeturile de finală de la Eastbourne. Scorul dintre cele două sportive în meciurile de până acum este 2 la 2, întâlnirea din această seară fiind prima care se va juca pe iarbă.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.833 citiri

Leave a Reply