Azi aflăm cine e rege la Wimbledon! Ieri s-au jucat finalele la feminin!

foto: wimbledon.com

Garbine Muguruza a învins-o clar pe Venus Williams în finală cu 2-0, 7-5 6-0, după o oră și 20 de minute și a câștigat pentru prima dată competiția de Grand Slam din capitala Angliei. Diferența de 14 ani dintre cele două a fost vizibilă, spanioloaica reușind să se impună în aproape toate schimburile lungi de mingi, Venus părând să fie și puțin obosită. După meci, americanca a declarat că a pierdut din cauză că a făcut prea multe greșeli. Garbine a ajuns la cel de-al doilea turneul de mare slam adjudecat, după finala câștigată anul trecut la Roland Garros chiar în fața surorii lui Venus, Serena.

foto: wimbledon.com

Niculescu și Chan nu au reușit, din păcate, să le țină piept rusoaicelor în finala de dublu. Makarova/Vesnina s-au impus după un categoric 6-0 6-0 și au pus mâna pe trofeu. Taiwaneza a intrat pe teren accidentată, bandajele de pe umărul acesteia nu au ajutat-o foarte mult, se pare. Cu toate astea, performanța de a ajunge să joci la Wimbledon cu trofeul pe masă nu e la îndemâna oricui, iar Monica Niculescu și Hao Chan merită toate felicitările!

Roger Federer îl întâlnește în ultimul act pe Marin Cilic, iar partida este programată să înceapă la ora 16,00.  Elvețianul a câștigat de 7 ori turneul de la „All England Club”, având și alte 3 finale jucate. În cazul în care se impune, Roger va deveni primul jucător din lume care va avea în palmares 8 finale câștigate la Wimbledon. Federer are șansa să câștige competiția fără set pierdut. De-a lungul istoriei doar Donald Budge (1937), Tony Trabert (1955), Chuck McKinley (1963) și Bjorn Borg (1976) au jucat fără greșeală, necedând niciun set. Cilic are un turneul de Grand Slam câștigat, în 2014 – la US Open. Antrenorul croatului, Bjorkman, crede că elevul său este la un nivel psihic superior față de cum se prezenta acum 3 ani și are o șansă bună astăzi. 6-1 în favoarea lui Federer este scorul meciurilor directe înaintea mult așteptatei finale de la WIMBLEDON!

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.990 citiri

Leave a Reply