Istoria se scrie și în apă!

Kylie Masse (foto – fina.rog)

În Ungaria, la Budapesta, se desfășoară a 17-a ediție a Campionatele Mondiale de Natație (FINA World Championships). Lucruri minunate se întâmplă la doi pași de noi: Kylie Masse a devenit ieri prima înotătoare din Canada care câștigă un titlu mondial. Kylie, nu doar că a reușit asta, dar a stabilit și un nou record mondial la 100 de metri spate, terminând proba în 58,10 secunde (precedenta performanță era stabilită la Roma, în 2009, în 58,12 secunde).

Succesul canadiencei nu a venit peste noapte, ea trecând peste dezamăgirea de a nu prinde lotul echipei la Jocurile Panamericane din 2015, care s-au disputat chiar în orașul ei natal – la Ontario. Masse a muncit și mai mult, încrederea în antrenorii ei a fost totală și în 2016 sportiva a prins lotul Canadei pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. „În Brazilia – visul mei a devenit realitate”, a spus Kylie Masse. Acolo a urcat pe podium, reușind să obțină medalia de bronz pentru țara sa.

Între Jocurile Olimpice (Rio) și Campionatele Mondiale (Budapesta), ea s-a concentrat pe o maturizare din punct de vedere sportiv, ca și înotătoare. După experiența internațională venită o dată cu medalia de la Rio, canadianca a înțeles cu adevărat ce înseamnă să ai succes la scară largă. Nivelul la care a ajuns Kylie face ca ea să fie un adversar formidabil. (sursa – fina.org)

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.550 citiri

Leave a Reply