Miza sferturilor este locul I WTA!

 

foto: wimbledon.com – Simona Halep

Simona Halep a obținut o nouă victorie superbă ieri împotriva Azarenkăi și joacă azi în sferturile de finală de la Wimbledon cu Johanna Konta, un meci care se transformă „încet-încet” într-un clasic al circuitului feminin. Halep și Konta se întâlnesc pentru a treia oară în ultimele 5 luni, partida din această după-amiază fiind programată în jurul orei 18,00 și va avea loc pe Arena Centrală. Johanna a întors meciul cu Simona de la Miami (în urmă cu 4 luni) de la 1-0 la seturi și a zgâlțâit din temelii parteneriatul româncei pe care îl are cu antrenorul Darren Cahill. A urmat o perioadă dificilă pentru constănțeancă după acel moment, dar aceasta a revenit mult mai puternică, dovadă fiind finala jucată la Roland Garros și parcursul excelent de la Wimbledon, și cu o încredere deplină în Cahill. Sportiva din România a avut un drum perfect până acum la „All England Tennis”, fără set pierdut, în timp ce „Jo” Konta a fost aproape de eliminare împotriva Donei Vekic, iar Caroline Garcia i-a pus foarte mari probleme în optimi. Simona, locul 2 WTA, joacă atât pentru calificarea în careul de ași, iar o victorie îi aduce în premieră primul loc în clasamentul WTA. Simona Halep este capabilă să o învingă pe britanică! Experiența pe care a acumulat-o și rezultatele obținute o recomandă pentru titlul de cea mai bună jucătoare de tenis din lume… sperăm ca la sfârșitul meciului „Simo” să se bucure pentru această performanță.

 Monica Niculescu a ajuns în sferturile de finală la Wimbledon alături de coechipiera sa, Chan. Mergea a pierdut din păcate în optimi, la dublu, după o partidă thriller, de cinci seturi.

O mare surpriză a avut loc tot ieri, deoarece Gilles Muller l-a învins pe Nadal cu 3-2 în urma unui meci maraton de 4 ore și 50 de minute. În setul decisiv luxemburghezul s-a arătat a fi mai bun decât adversarul său și s-a impus cu 15-13. Federer și Murray s-au calificat în sferturi, ambii câștigând cu scorul de 3-0, iar meciul lui Djokovic pe care îl dispută cu Mannarino s-a amânat pentru azi, de la ora 14,00, partida dintre Nadal și Muller acaparând toată seara dedicată tenisului la Wimbledon.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.811 citiri

Leave a Reply