Mulți români joacă azi la Wimbledon!

 

foto: wimbledon.com

Începem cu meciurile de simplu la feminin, iar acolo evoluează astăzi: Irina Begu, Simona Halep și Ana Bogdan! Simona Halep, favorita numărul doi la Wimbledon, joacă împotriva braziliencei Beatriz Haddad Maia cu începere de la ora 18,30. Simona s-a descurcat excelent în primul tur acolo unde a obținut o victorie categorică. Adversara ei din această seară a trecut de prima manșă tot cu 2-0 de britanica Laura Robson. Brazilianca este o sportivă tânără (97 WTA), 21 de ani, foarte ambițioasă, care aleargă mult pe teren și riscă la fel de mult, dar Simona pornește clar ca și favorită, iar noi așteptăm o nouă victorie a lui Halep și o calificare în turul trei.

Meciul Irinei Begu contra Anei Konjuh începe la ora 13,30. Begu s-a simțit foarte bine în primul tur și nu a avut emoții în a a se califica, dar și croata e în forma, fiind una dintre favorite la Wimbledon – 27. Cele două s-au întâlnit o singură dată până acum, Irina impunându-se în urmă cu doi ani la Roland Garros, scor 2-0, în turul secund.

Ana Bogdan nu are nimic de pierdut în partida pe care o va juca împotriva Carolinei Garcia. Meciul ei este programat să înceapă la ora 19,00. Garcia pornește ca favorită, dar aici suntem la „All England Lawn Tennis and Croquet Club” și surprizele abia așteaptă să se producă.

În competiția de dublu masculin joacă azi în turul inaugural Tecău și Copil! Rojer/Tecău, favoriți 9, îi înfruntă pe Kokkinakis/Thompson, deținătorii unui Wild Card. Deși dublul australian are doar 6 meciuri jucate în circuitul ATP, aceștia au câștigat deja un turneu, la Brisbane, chiar la începutul anului. Așadar Tecău și Rojer nu vor avea un meci deloc ușor în această după-amiază. Copil face pereche cu Verdasco și întâlnește un cuplu foarte experimentat: Klaasen/Ram. Ram și Klaasen sunt favoriții 7, în timp ce Marius face echipă pentru prima dată cu Fernando, începând cu ora 18,00.

La dublu feminin avem azi 4 fete implicate în primul tur: Begu, Cîrstea, Niculescu și Olaru. Olaru o are parteneră pe Cepede și joacă împotriva Monicăi Niculescu și a chinezoaicei Chan. Deși nu au jucat împreună aproape deloc, cele 4: Olaru, Cepede, Niculescu și Chan au o foarte mare experiență în proba de dublu și vom avea parte de un meci echilibrat la ora 13,30. Begu/Cîrstea au întâlnesc perechea Dodin/Maria de la ora 16,30, iar această partidă poate reprezenta un antrenament bun în vederea meciurilor de simplu.

Federer și Djokovic au stat un singur set pe teren, profitând de abandonul lui Klizan, respectiv de al lui Dolgopolov, si se califică proaspeți în turul secund. Azi Nadal îl are ca adversar pe Donald Young, în timp ce Muray joacă contra lui Brown – un meci care se poate transforma într-un adevărat spectacol.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.965 citiri

Leave a Reply