Niculescu este pentru prima dată în semifinale la un turneu de Grand Slam! Știm finalistele la simplu-feminin!

Monica Niculescu și Chan la Wimbledon

 Monica este în premieră în penultimul act la Wimbledon (alături de Chan), după ce a trecut în sferturi de Bellis/Vandrousova cu 2-0, 6-3 6-4, într-o oră de joc. Dublul româno-taiwanez a dat dovadă de foarte mult pragmatism în meciul jucat ieri, iar după ce s-au impus în setul inaugural destul de ușor, în actul secund au profitat de una dintre cele două mingi de break apărute și au încheiat meciul la prima șansă ivită. Deși au jucat doar un meci împreună înainte de Wimbledon, Monica și Hao-Ching Chan se simt foarte bine pe teren, trecând până acum de toate obstacolele apărute. Acestea vor juca mâine, în semifinale, împotriva perechii Ninomiya/Vorakova.

Finala competiției feminine de la „All England Club” se va disputa între Garbine Muguruza și Venus Williams. Ambele au trecut de semifinale în minimum de seturi, după victorii categorice! Muguruza nu i-a dat nicio șansă Rybarikovei, dublu 6-1, în timp ce americanca a trecut la fel de lejer de Konta cu 6-4 6-2. Venus, la 37 de ani, ne mai demonstrează încă o dată că este la cel mai înalt nivel, iar azi și-a arătat clasa, dominând-o total pe britanică.

La masculin, cea mai mare surpriză din sferturi a produs-o Querrey – cel care, se pare, își atinge potențialul maxim doar la Wimbledon. Sam l-a învins pe Murray, în urma unui nou meci maraton, revenind de la 2-1 la seturi. Djokovic, din păcate, a fost nevoit să abandoneze după ce a pierdut primul set cu Berdych, din  cauza unei accidentări la cot. Cilic a fost mai puternic în duelul cu Muller și s-a impus cu 3-2, în timp ce Federer a trecut de Raonic cu 3-0. Așadar, semifinalele arată astfel:

Federer vs. Berdych (mâine)

Cilic vs. Querrey (mâine)

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.686 citiri

Leave a Reply