Nu, n-am fost eu MVP…

E foarte bine să-ți începi orice zi, dar mai ales sâmbăta, cu o porție sănătoasă de mișcare, îmi zicea Ovidiu Blag înainte de intrarea în sală: „Știi câți oameni servesc la micul dejun o cafea și două țigări?! Uite, noi jucăm baschet dimineața!” E o  onoare să fac parte din lotul de baschet care joacă la „Ghibu” săptămânal, mai ales că știu cât de bine este cernută sita… greu prinzi un loc în echipa asta, iar când prinzi este foarte dificil să mai pleci!

Am fost 4 la 4 ieri dimineață: Ovi Tebu, Marius Mureșan, Ovidiu Blag, Liviu Ciucă, Daniel Rus, Vali Todea, Radu Simu și eu. Țin să precizez că am făcut parte din echipa celor care au învins: alături de Tebu, Radu și Marius Mureșan. Primul meci l-am câștigat relativ lejer,  dar cel mai bun om al echipei oaspete (Liviu) s-a accidentat la gleznă după doar 5 minute de joc: această accidentare s-a dovedit a fi „fatală” pentru echipa lui Blag. Aproape la fel de ușor am reușit să câștigăm și al doilea joc.

Pauza dintre meciurile 2 și 3 a fost puțin mai lungă, pentru că cei care erau conduși cu 2-0 au fost nevoiți să schimbe tactica. Ne-au surprins. Au condus cu 6-0, noi am revenit miraculos și ne-am apropiat la un singur punct (10-9 cred), dar ambiția lor s-a văzut pe finalul celei de-a treia partide, atunci când au arătat că vor să reintre cu adevărat în dispută – reușind să-și adjudece manșa cu numărul trei. Al patrulea meci a avut aproximativ aceleași coordonate. Aproape de finalul jocului scorul era egal (9-9 10-10), iar noi am marcat un coș de toată frumuseșea – după o fază lucrată „ca la carte”: (Cred că) Ovi mă găsește cu o pasă la linia de libere, iar eu ofer un assist (alley-oop practic) pentru Radu, care închide meciul și ziua de baschet, 3-1.

MVP a fost Marius Mureșan, cel care a înscris și de trei puncte (de două după regulile noastre), a fost foarte bun și pe defensivă având foarte multă energie, surprinzându-și astfel adversarii. A fost la momentul potrivit de fiecare dată când a fost nevoie de el și a meritat  astfel trofeul oferit la finalul meciului.

Și eu m-am remarcat! Am reușit să-l faultez grosolan de două ori pe Liviu, dar acesta a trecut destul de ușor peste asta. Și a mai fost ceva, Ovidiu Blag m-a împins chiar când am fost pe cale să mă înalț și să înscriu un coș simplu – fapt pentru care în mod normal ar fi fost sancționat cu 7 aruncări libere.

Masa și „apa” de după meci au fost prezente ca de fiecare dată, iar eu sper să vin și săptămâna viitoare și să-mi mențin astfel procentajul de 100% de meciuri câștigate. Am două din două până acum… poate a treia nu mai e cu noroc 😀

 

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
985 citiri

Leave a Reply