Tarnița…locul ideal pentru a face mișcare în acest weekend

Traversarea Tarniţei, eveniment ajuns tradițional, se află deja la cea de a 11-a ediţie și va avea loc, în data de 23 iulie pe lacul Tarnița din județul Cluj. Sâmbătă, în 22 iulie va avea loc pe același lac, ediția a 4-a a evenimentului Triatlon Cluj.

Înscrierile continuă pe site-ul organizatorului (www.club-orca.ro), iar Clubul Orca, se aşteaptă la un număr de peste 100 de participanţi pentru evenimentul de înot și aproximativ 200 de participanți pentru cel de triatlon. Traversarea Tarniței ramâne cursa de înot în ape deschise aleasă în special de înotătorii pasionați de munte și de mișcarea în aer liber.

Traversarea Tarniței
Competiţia va consta în proba de parcurgere înot a distanţei 6500m reprezentând lungimea lacului Tarniţa. Startul probei de 6500m se va da duminică, 23 iulie, de la debarcader la ora 10, iar startul probei scurte, de 1500m, sâmbătă, 22iulie, la coada lacului, probă parte a evenimentului Triatlon Cluj organizat de Clubul Orca pentru al patrulea an consecutiv. Timpul limită de parcurgere a distanţelor este de o oră respectiv 3 ore pentru proba lungă.

Datorită temperaturii scăzute a apei în Lacul Tarniţa, organizatorii recomandă purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei.

Siguranţa înotătorilor va fi asigurată de numeroase caiace şi un echipaj SMURD care va fi prezent ca de obicei la acesteveniment.

Participanţii vor fi împărţiţi pe 7 categorii de vârstă: sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 de ani şi mai mult, iar premierea se va face separat.

În acest an avem onoarea de a-l avea din nou la start peIoan Ștefan Gherghel, deținător a multiple recorduri naționale și internaționale, vicecampion mondial și european în probele de 200m fluture și reprezentantul Romaniei la trei ediții a Jocurilor Olimpice.

Publicul este invitat să asiste şi să-i încurajeze pe participanți urmărind evenimentul din zona de start (debarcader/coada lacului) precum şi de pe malul lacului din puncte care vor fi marcate de către organizatori.

Traversarea Tarniţei este prima competiţie de înot în ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat ființă în 2007 când la start se adunau 14 sportivi curajoşi, toţi reuşind să termine cursa.

Triatlon Cluj
Triatlon Cluj este cea de-a patra etapă în circuitul Cross Triathlon Series al Federației Române de Triatlon.

Evenimentul oferă posibilitatea participării atât ca și concurent individual, cât și în ștafete de 2 sau 3 membri, având componență feminin, masculin sau mixt. Traseul este același pentru ambele variante de participare. În cadrul acestui eveniment concurenții se vor întrece în probele de înot (1500 m), ciclism (30 km) și alergare (9 km).

Startul şi sosirea vor avea loc la Pensiunea Traian, de la coada lacului Tarniţa, judeţul Cluj, la 35km de Cluj-Napoca şi 23km de la ieşirea de pe autostrada Turda-Gilău.

Aici puteți vedea un rezumat video de la evenimentul de triatlon de anul trecut, iar accesand acest link vedeți fimul făcut, tot anul trecut, după traversarea Tarniței.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.598 citiri

Leave a Reply