Victorie uriașă pentru Sorana Cîrstea!

foto: wimbledon.com

Sorana a făcut un meci senzațional la Wimbledon împotriva lui Kiki Bertens și s-a impus cu 2-0, 7-6 7-5, după aproape două ore de joc intens. Aceasta a început puțin mai greu și a fost condusă cu 5-2 în setul inaugural și două break-uri avans pentru olandeză. Din acel moment bucureșteanca parcă „a intrat în transă”. Românca și-a ridicat nivelul și calitatea jocului și a izbutit 4 game-uri consecutive, făcând 6-5. Bertens a reușit să trimită prima manșă în tie-break, dar Kiki doar a amânat inevitabilul. Revenirea Soranei a fost completă după ce a concretizat a doua minge de set ivită.

Setul secund a fost unul foarte echilibrat. S-a mers „cap la cap” pănă la 4 egal. Cîrstea a făcut break, dar și-a pierdut imediat serviciul, scorul redevenind egal. La 5-5 Sorana a revenit de la 40-0 și a salvat 8 mingi de game ale adversarei, profitând precum o mare jucătoare de prima minge de break apărută și s-a distanțat la 6-5. A făcut 7-5 câștigându-și propriul serviciu la 0 și a obținut așadar o victorie foarte importantă, cu toate că după primele 20 de minute părea puțin probabilă. Diferența s-a făcut și pe al doilea serviciu, Cîrstea fiind la 58%, în timp ce olandeza a fost cu procetajul abia la 30%. Vicoria o duce pe Sorana Cîrstea în turul al doilea și acolo va evolua contra americancei Bethanie Mattek-Sands.

Monica Niculescu nu a trecut de primul tur după ce a fost învinsă cu 2-0 de Rybarikova. 4 românce vor fi prezente în turul secund: Simona Halep, Irina Begu, Ana Bogdan și Sorana Cîrstea. Meciurile lor se vor juca începând de mâine.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
863 citiri

Leave a Reply