Wimbledon-ul revine cu optimile după o zi de pauză!

 

foto: wimbledon.com – Simona Halep

Printre protanoniștii zilei de azi se numără Simona Halep (simplu), Monica Niculescu (dublu feminin) și Florin Mergea (dublu masculin). Simona are meci începând cu ora 15,00 contra Viktoriei Azarenka. Partida împotriva bielorusei reprezintă cel mai dificil joc pe care-l va disputa Halep până acum la Wimbledon. Românca nu a avut probleme prea mari și a câștigat în primele trei tururi cu scorul de 2-0, de fiecare dată. Azarenka este pe locul 683 WTA pentru că a fost nevoită să facă o pauză de aproximativ un an, fiind însărcinată. Cu toate că a trecut foarte mult timp de când nu a mai jucat vreun meci oficial, Viktoria demonstrează la Wimbledon că este o mare campioană și calificarea ei în optimi nu este deloc întâmplătoare. Sportiva din Belarus conduce cu 2-1 în meciurile directe, dar cele două nu s-au mai întâlnit în circuit de aproape doi ani. Forma în care se află Simona Halep ne sugerează că are șanse mari să fie prezentă în sferturile de finală de la „All England Tennis”.

Monica Niculescu și Chan au meci în optimi cu perchea Haddad Maia/Konjuh. Niciuna dintre echipe nu este foarte „sudată”, Niculescu și Chan jucând 3 meciuri împreună, în timp ce adversarele lor au doar două – ambele partide fiind jucate la Wimbledon. Partida lor începe la ora 16,30 și așteptăm o calificare a româncei. Mergea îl are partener pe Qureshi și întâlnesc de la ora 13,30 dublul Kubot/Melo. Polonezul și brazilianul au un procentaj de 100% în acest sezon pe iarbă, cu două turnee câștigate (S-Hertogenbosch și Halle) în tot acest timp și cu 1o victorii din tot atâtea posibile. Aceștia sunt cea mai în formă pereche la dublu masculin, ocupând în momentul de față prima poziție în clasamentul cursei pentru Turneul Campionilor de la Londra. Așadar, Florin Mergea este în fața unui meci extrem de greu, dar avem încredere în românul născut la Craiova – talentul și îndemânarea sa pot face diferența în acest duel.

În competiția masculină regele se va alege, cel mai probabil, dintre Federer, Murray, Djokovic și Nadal. Din cei amintiți mai devreme doar Murray a pierdut un set (împotriva lui Fognini) în precedentele 3 tururi. Programul favoriților arată în felul următor:

Murray vs. Paire – ora 16,30

Nadal vs. Muller – ora 16,30

Federer vs. Dimitrov – ora 18,30

Djokovic vs. Mannarino – ora 18,30

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.875 citiri

Leave a Reply