Am trecut de prima zi la US Open!

 

foto: usopen.org

Și astăzi avem un nou val de meciuri jucate de româce. În prim plan va fi Sorana Cîrstea, dar Monica Niculescu și Ana Bogdan au și ele o șansă bună de a ajunge în turul secund. Sorana o înfruntă pe olandeza Lesley Kerkhove, Monica joacă împotriva Kristinei Mladenovic, în timp ce Ana are meci cu Taylor Townsend.

Sorana Cîrstea (54 WTA) pornește cu prima șansă contra adversarei sale din Olanda – Kerkhove (171 WTA). Batava a avut nevoie de 3 tururi de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal, pe când Sorana a tras tare la antrenamente pentru a fi 100% pregătită pentru competiția de la Flushing Meadows. Românca a câștigat singura partidă directă împotriva lui Lesley, anul trecut, pe zgură, în Germania. Meciul dintre cele două sportive va începe la ora 18,00.

Monica Niculescu (57 WTA) o întâlnește, începând cu ora 18,00, în primul tur, pe Kristina Mladenovic (13 WTA). Monica este una dintre cele mai în formă jucătoare de dublu, dar și la simplu este o adversară foarte incomodă pentru competitoarele din circuit. Franțuzoaica nu trece printr-o perioadă foarte bună, aceasta pierzând ultimele 4 meciuri jucate, de fiecare dată în primul tur; la Washington, Toronto, Cincinnati și New Haven. Românca are de partea sa scorul în meciurile directe, acolo conduce cu 2-0, după două victorii obținute în urmă cu mult timp: în 2013 și 2015.

Ana Bogdan (108 WTA) are meci împotriva lui Taylor Townsend (119 WTA), de la ora 20,00. Ana a câștigat patru din cele șapte partide jucate pe hard în întrecerile premergătoare ultimului turneu de Grand Slam al anului, iar adversa ei din SUA a jucat doar la Cincinnati pe suprafață dură, acolo a ajuns în turul secund și a fost învinsă de Simona Halep.

foto: usopen.org (Roger Federer)

Meciurile jucate ieri de români nu au adus nicio victorie și fetele au o șansă bună să reechilibreze azi balanța. La fel ca și în prima zi, vă propunem și în această seara câteva meciuri pe care le considerăm a fi mai interesante: Brown promite spectacol în meciul cu Bellucci (ora 23,00), Dolgopolov vs. Struff (21,30) trebuie să fie un alt duel cu scântei și partida lui Monfils cu Chardy (19,30) ar putea avea „câteva” puncte de văzut. Să nu uitam nici de debutul principalilor favoriți la câștigarea Openului American: Nadal vs Lajovic – ora 21,30 și Federer vs. Tiafoe – la noapte, ora 03,30!

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
986 citiri

Leave a Reply