Fang Shuang va urca pe Scena Urbană, cu cîntecele lui românești de senzație

Revenim cu informațiile despre cele două zile pline pe care le propune din nou Scena Urbană, în cadrul evenimentului Seri de Vară Clujene. Dacă vineri va fi o seară dedicată operetei și dansului Hula, lucruri despre care am scris aici, sîmbătă caravana se va muta în parcul de pe strada Dîmboviței, din carierul Mărăști, în Groapă cum spun clujenii. Aici va avea loc așa: 

Sîmbătă, pe 12 august de la ora 20:00 va avea loc un eveniment special în Mărăști, unul dintre cele mai mari cartiere din oraș. Primăria Cluj-Napoca împreună cu Scena Urbana au pregătit o seară cu cântece de altădată susținute coregrafic, în parcul de pe Str. Dâmboviței.

Sunteți așteptați la Seri de Vară…în alte timpuri

Program

20:30 Cântece de altădată susținute coregrafic
Soliștii FANG SHUANG și PAULA COTEȚ

Cântece cunoscute pe care le fredonam cândva vor fi din nou aproape de inimile noastre în această seară. Copacul, De-ar fi să vii, De-ai fi tu salcie la mal, Marea cântă, Ciobănaș cu 300 de oi, Sara pe deal, Ana zorile se varsă sau Make you feel my love, Someone like you sunt o parte din amintirile pe care vă invităm să le retrăiți alături de Fang Shuang, solist vocal la Opera Comică pentru Copii, cunoscut publicului larg prin participarea la faza finală a concursului Românii au Talent, ediția 2017 . Alături de el, Paula Coteț, o solistă de 15 ani ce studiază muzica la Colegiul de Arte din Baia Mare. Paula Coteț este câstigătoare a mai multor concursuri naționale și internaționale de muzică clasică, ușoară și romanțe.

Spectacol susținut coregrafic de balerinii: Sebastian Vlad, Ioana Cristina Tokes, Gollner Delia, Har Liviu Mihai, Antonia Indrei

Coregrafia : Sebastian Vlad
Acompaniază: formația A.T.A.C.
Dirijor: Vlad Eniu
Regia artistică: Ina Hudea

Diminețile de vineri și de sîmbătă vor fi și ele animate:

-vineri, Scena Urbana în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură Cluj-Napoca vă invită să parcurgem orașul cu umor, alături de cursul Someșului.

Amintiri, descrieri și povești în versuri satirice vă vor surprinde alături de membrii Cenaclului Epigramiștilor Clujeni“Satiricon” ce vor recita pe podurile Clujului.Ii veți întâlni pe Eugen Albu, Barbu Ioan Bălan, Aurel Buzgău, Vasile B. Gădălin, Petru-Ioan Gârda, Doina Miclea, Gavril Moisa, Gavril Neciu, Radu Păcurar, Mihai Teognoste, Eugen Coța și Irina Păcurar după următorul program:

Podul 1 Decembrie 1918 – ora 12:00
Podul Garibaldi – 13:00
Podul Napoca – 14:00
Podul Elisabeta – 14:30
Podul Horea – 15:00
Pasarela pietonală Parcul Feroviarilor – 16:00
Podul de pe Strada Fabricii – 17:00

-sâmbătă, la ora 11.00, Poveştile apei – nomadul non-conformist în care s-a născut viata. O călătorie între Cer. Pământ şi Ocean alături de AnnaMaria Balazs pe malul Someșului Mic.

O oră de relaxare, poveşti, mişcare; invocarea energiilor din Polinezia, onorând îndemânarea navigatorilor tradiţionali, călăuziţi de Soare, Stele, valuri, Natură.

În 2014 Hokule`a, o ambarcaţiune din Hawai`i, navigând conform metodelor tradiţionale (fără instrumentele de navigaţie occidentale), a pornit într-o călătorie în jurul lumii. Au ajuns acasă în 17 iunie 2017, după ce au parcurs aproximativ 60.000,mile marine, au vizitat 150 porturi, navigând cu ajutorul Soarelui, al Stelelor şi a altor repere naturale. Scopul acestei călătorii, “Malama Honua” a fost conştientizarea situaţiei în care se află” Insula Pământ”, conectarea celor care se preocupă de găsirea unor soluţii pentru a asigura în viitor sănătatea Mamei Pământ.

În oceanul Pacific sunt insule pentru care încălzirea globală este o realitate, insule care din cauza altitudinii extrem de mici, au pierdut deja din suprafaţa lor, apele înghiţind o parte din uscat.

Despre toate acestea și în ce fel experiența altor culturi ne poate ajuta în propriul nostru drum vom povesti sâmbătă, 12 August, pe malul Someșului Mic.

Sunteți  așteptați pe treptele ce coboară spre Someș, cu acces din parcarea Ștrandului Sun.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
856 citiri

Leave a Reply