Muzeul Mitropoliei Cluj a găzduit lansarea Antologiei de poezie, sub egida Editurii Colorama

Ion Cristofor, Ion Mureșan, Emilia Moldovan, Pavel Azap. Foto. Emil Moldovan

Muzeul Mitropoliei Cluj s-a dovedit a fi azi o gazdă perfectă pentru lansare antologiei de poezie, vol. 1 – Cercul Poeților, la editura Colorama, colecția Cercul Literar de la Cluj. Emilia Poenaru Moldovan (coordonatorul volumului) a fost și amfitrionul evenimentului, reușind prin cuvinte potrivite să contribuie la firescul ce a însoțit manifestarea. Cuvinte despre acest demers au rostit scriitori invitați: Ioan Pavel Azap, Ion Cristofor, Ion Mureșan, Adrian Popescu dar și Eugen Barz, care a avut și el o contribuție importantă la selecția autorilor. 

S-a vorbit fără emfază, dar cu prețuire pentru demersul pe care cei doi l-au făcut în alcătuirea acestei antologii în care majoritatea poeților sunt debutanți. Toți vorbitorii au salutat faptul că deși pornit ca un cerc literar on-line, în care autorii nu se cunoșteau între ei iar instrumentul acesta electronic putea crea bariere, s-a reușit coagularea unui grup. Membrii lui s-au văzut acum, față în față, s-au cunoscut mai bine și au creat premisele unei colaborări viitoare, una ce se vrea pe termen lung.

Pentru o după-amiază cu 35 de grade în termometre, prezența la această lansare poate fi apreciată drept una numeroasă și interesată de ceea ce s-a întîmplat.

Nu au lipsit momentele artistice, asigurate de:

Grupul coral NAPOCA VIVA, dirijor Maria Leșe.

De asemenea, unii dintre poeții prezenți în antologie au recitat din propriile versuri:

Mihai Victor Afilom, Eugen Barz, Alexa Gavril Bâle, Viorel Birtu Pîrăianu, Vasi Cojocariu, Mircea Covaci, Nuța Crăciun, Daniel Dumitru, Otto Havran, Maria Cătălina Matei, Adrian Mihăescu, Romulus Moldovan, Mirela Orban, Zorovavel Petrehuș, Răzvan Pușkin, Steluța Serea Crăciun, Felicia Stamatin, Dumitru Tâlvescu, Florina Ungureanu.

Evenimentul de azi s-a constituit într-o reușită, una a autorilor, a coordonatorilor și a întregii echipe din cadrul Editurii Colorama, care la doar trei ani de la lansare a reușit să publice mai multe volume de poezie și acum această antologie de versuri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.123 citiri

Leave a Reply