Cercul literar de la Cluj a împlinit un an

Creat datorită entuziasmului Emiliei Poenaru Moldovan, Cercul literar de la Cluj ce ființează în jurul editurii Colorama a împlinit recent un an de la înființare. În acest timp, reușitele au fost cele care au însoțit echipa creată.

S-au tipărit în acest interval cinci volume de poezie iar Emilia Poenaru Moldovan a primit un premiu de debut din partea filialei locale a Uniunii Scriitorilor.

De asemenea, de dată recentă, a avut loc o lansare specială apărută la Editura Colorama, colecţia “Cercul literar de la Cluj”. Lansarea a avut loc la Muzeul Mitropoliei Clujului, în luna august. Au vorbit scriitorii Ioan Pavel Azap, Ion Cristofor, Ion Mureșan, Adrian Popescu, Christian W Schenk, Eugen Barz şi Emilia Poenaru Moldovan, într-un cadru care a contribuit din plin la emoția pe care poezia o poate degaja.

Și pentru ca seria întîmplărilor fericite să continue, zilele trecute poetul și traducătorul Mario Castro Navarrete de origine chiliană, stabilit în Suedia a vizitat Editura Colorama și Cercul literar de la Cluj. Acestea este un bun cunoscător al limbii române – membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iași – traducător al lui Eminescu în limba spaniolă și membru al Cercului Literar de la Cluj.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
694 citiri

Leave a Reply