Mîine începe meciul de Cupa Davis dintre Austria și România. Tecău îl va avea drept partener pe Frunză, la dublu

foto: Federația Română de Tenis

Azi a avut loc, la Wels (oraș la 180 de kilometri distanță de Viena), tragerea la sorți pentru  pentru  primul tur al play-off-ului pentru menținerea în Grupa I, zona Europa/Africa a Cupei Davis, meciul dintre Austria și România. În lotul austriac Oliver Marach a fost înlocuit de Philip Oswald.

Echipa de Cupa Davis a României, căpitan nejucător Andrei Pavel, este compusă din Dragoș Dima, Nicolae Frunză, Bogdan Borza şi Horia Tecău.

 

Programul:

Vineri, ora 12.00 (ora României): Dragoș Dima – Gerald Melzer și Dominic Thiem – Bogdan Borza

Sîmbătă, ora 15.00 (ora României): Horia Tecău/Nicolae Frunză și Dominic Thiem/Philipp Oswald.

Duminică: Dominic Thiem – Dragoș Dima și Gerald Melzer – Bogdan Borza

La conferința de presă de prezentare a echipelor, citați de site-ul oficial al Federației Române de Tenis, oficialii echipei României au declarat:

“Suntem în Wels să câștigăm. De ce nu? Pe hârtie suntem clar outsideri, dar jucătorii noștri sunt foarte motivați”, a spus Andrei Pavel.

“În circuit am întâlnit mulți jucători austrieci, niște băieți de treabă. Mă simt bine aici în Wels și sunt optimist că vom câștiga”, a declarat Horia Tecău. 

Dragoș Dima și Bogdan Borza se gândesc și ei la victorie: “Este o onoare pentru noi să ne reprezentăm țara în Cupa Davis. Sperăm ca în final noi să fim câștigători”.

Răzvan Itu, vicepreședintele Federației Române de Tenis și team manager, a spus: “Suntem foarte fericiți că jucăm cu o echipă atât de tânără în Wels. Cu o echipă pentru viitor. Sunt convins că putem câștiga împotriva Austriei. De ce nu?” (sursa: frt.ro)

Meciul se va desfășura afară, pe zgură, pe Union Tennis Club Wels.

…………………………………………………………………………………………………….

Orașul Wels a dat lumii un laureat al Premiului Nobel, pe fizicianul Julius Wagner Jauregg (în 1927) dar și cîțiva fotbaliști  precum Emin Sulimani (născut în 1986), Robert Zulj (născut 1992, care a evoluat pentru Ried, RB Salzburg, Furth iar acum e titular la Hoffenheim), Kevin Wimmer, născut 1992, titular la Stoke City.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
441 citiri

Leave a Reply