Rezultat excepțional pentru sportul românesc: titlul european la tenis de masă

Foto: facebook

Am mai pomenit în acest spațiu despre sporturile prea puțin popularizate. Am găsit și un nume generic: insectarul cu sporturi rare. Iată că un astfel de sport, mediatizat doar atunci cînd aduce medalii atît de importante, a adus una rarisimă, cea de aur la un campionat european din Luxemburg. O medalie de două ori mai importantă dacă avem în vedere că a fost obținută în fața naționalei Germaniei, echipă care are două chinezoaice naturalizate, în lot. 

România, cu Daniela Dodean, Eliza Samara și Bernadette Szocs (din echipa au mai făcut parte Adina Diaconu și Irina Ciobanu), a trecut cu 3-2 de “nemțoaicele” Xiaona Shan,  Ying Han și Nina Mittelham.

România a înșirat pe traseul spre titlu Olanda, Cehia, Luxemburg, Portugalia și Rusia, nepierzînd pînă în finală decît două meciuri, în partidele cu Cehia și Luxemburg.

România este o forță în tenisul de masă feminin, cu patru medalii de argint european cucerite în ultimii 7 ani, totul culminînd cu acest aur la ediția din 2017.

Poate că după acest rezultat excepțional să auzim mai multe vești despre aceste sportive minunate și despre acest sport care ține steagul sus pentru România mai la fiecare competiție…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.190 citiri

Leave a Reply