Slovenia-campioană europeană, cea mai frumoasă poveste din baschetul ultimilor ani

Foto: Gazetta dello Sport

Slovenia a cîștigat titlul european după victoria cu 93-85 în fața Serbiei și, peste toate, a cîștigat respectul tuturor pentru felul în care au evoluat pe tot parcursul competiției. O dovadă în plus că jucătorii ei reprezintă o echipă, în adevăratul înțeles al cuvîntului, a fost și prestația de pe final de meci, cînd fără două dintre vedetele sale, Doncic și Dragic, au reușit să se mobilizeze și să cîștige. 

Evoluția Sloveniei la acest european s-a constituit într-o adevărată pledoarie pentru ce înseamnă să ai o inimă mare în sport, ce înseamnă să lupți și să răstorni orice barieră atunci cînd joci cu determinare.

Cîștigînd toate meciurile, înșirînd și echipe mari de tot precum Spania, Letonia și acum Serbia, Slovenia a meritat cu prisosință acest titlu. În plus, a scos la rampă un puști de 18 ani fantastic, pe Doncic și a dat MVP-ul competiției, pe Dragic.

Și pentru că am vorbit de Dragic, acesta a jucat 37 de minute și a marcat 37 de puncte, adică unul pe minut.

Și pentru ca totul să vorbească despre fair-play cireașa de pe tort a pus-o antrenorul sîrbilor, Djordjevic, care la final a spus: “Slovenia merita să cîștige”. Iar noi adăugăm că Serbia merită aplauze în egală măsură.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
868 citiri

Leave a Reply