Tecău, fenomenal! E campion la US Open

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au cîștigat finala de la US Open după 6-4, 6-3 în fața cuplului iberic Lopez-Lopez, unul redutabil. Dacă socotim că Tecău și Rojer au trecut în semifinale și de Kontinen și Peers, cei mai buni dubliști, se poate spune că acest turneu a fost cîștigat în fața celor mai buni jucători ai lumii. 

Cei care cunosc mai multe despre lumea tenisului știu probabil cît de mult s-a străduit Horia să treacă de o pasă mai puțin fastă și să se regrupeze alături de partenerul său olandez în urmărirea unei astfel de performanțe fantastice.

După Wimbledonul cucerit în 2015, tot alături de Rojer, acest titlu vine să demonstreze că Horia Tecău este în continuare una dintre marile figuri ale tenisului mondial în proba de dublu.

Vicecampion olimpic (alături de Mergea), finalist la marile turnee din circuit (33 de titluri din 51 de finale disputate), dar mai ales cîștigător de Grand Slam-uri, Tecău a ajuns în vîrful performanțelor în tenis.

Horia Tecău a fost în 2015 locul 2 în lume, acum este 27, dar după această reușită cu siguranță că va reveni acolo unde îi este locul, printre cei mai mari jucători de dublu ai lumii.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.562 citiri

Leave a Reply