Tecău – la un pas de finale!

 

foto: usopen.org

Sfârșitul acestui an s-a dovedit a fi unul excelent pentru Horia Tecău. Începând cu data de 22 august, românul nu a mai cunoscut gustul înfrângerii. De atunci s-au adunat 11 victorii consective pentru acesta (dacă includem și cele trei victorii de la dublu mix) și arată o formă de invidiat. Muncește mult pe teren, iar loviturile sale continuă să facă ravagii. Alături de Rojer și de Vandeweghe este foarte aproape de a jucat două finale la US Open.

Astăzi, de la ora 19,00, la Flushing Meadows, Rojer și Tecău îi au ca adversari în semifinale pe favoriții numărul 1: Kontinen/Peers. Dublul finlandezo-australian s-a calificat în careul de ași fără să piardă vreun set și meciul pe care îl vor jucat în seara asta va fi unul extrem de echilibrat. Henri și John conduc cu scorul de 2-1 la întâlnirile directe, acest meci fiind primul dintre cele două echipe care se dispută la un turneu de Grand Slam.

foto: usopen.org

Maine, nu înainte de ora 19,00, Coco Vandeweche este alături de Tecău în semifinala de la dublu mix împotriva echipei formate din Hingis și Murray. Acest meci va fi foarte dificil pentru Coco și Horia, pentru că Martina și Jamie au câștigat toate meciurile pe care le-au jucat împreună. Cei doi au câștigat Wimbledon-ul în acest an fără să piardă niciun set, acum fiind în semifinale la Turneul Statelor Unite. Având în vedere forma în care se află americanca (urmează să joace semifinale și la simplu) și Horia, putem spune că ne așteaptă un meci foarte bun.

Horia Tecău a jucat până acum 5 finale de Mare Slem, toate la dublu. 4 dintre ele au fost la masculin, dintre care a câștigat doar Wimbledon-ul în 2015 și una la mix, în 2012, ieșind învingător la Australian Open, alături de Bethanie Mattek-Sands.   

foto: usopen.org

Juan-Martin del Potro a mai făcut o partidă de senzație și l-a eliminat azi noapte pe Roger Federer. 3-1 a fost scorul după un meci de trei ore (7-5 3-6 7-6 6-4). În tie-break-ul setului al treilea balanța se putea înclina în favoarea evlețianului, însă acesta a ratat 4 mingi de set, argentinianul concretizând prima minge de set apărută. Puterea de luptă a lui Delpo este una incredibilă! După ce a jucat bolnav împotriva lui Thiem și a revenit de la 0-2, a izbutit să salveze 4 mingi de set împotriva marelui Federer, iar în setul 4 a fost nevoie de un singur break și de o singură minge de meci pentru ca del Potro să avanseze în semifinale. Acolo îl așteaptă un alt „război”, împotriva lui Nadal – spaniolul trecând cu 3-0 de Rublev. Cealaltă semifinală se va jucat între Anderson și Carreno-Busta.

La noapte avem și partidele din penultimul act de la feminin, o afacere 100% americană la New York:

Williams vs. Stephens și Vandeweghe vs. Keys!

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
4.092 citiri

Leave a Reply