Tecău – protagonist azi la US Open! Del Potro – „remontada” de zile mari!

Horia Tecău are de jucat din nou două meciuri la Openul Statelor Unite. După victoriile obținute în optimi, acesta este „nevoit” să joace pentru un loc în careul de ași la dublu (masculin), dar și la dublu mix. Horia a rămas singurul sportiv din România prezent la New York. Constănțeanul îi are ca parteneri pe Jean-Julien Rojer (masculin) și pe Coco Vandeweghe (mix).

 Tecău/Rojer vs. Murray/Soares – ora 19,30

Primul dintre cele două meciuri ale sale va fi jucat la masculin, împotriva favorițiilor patru: Jamie Murray și Bruno Soares. Horia și Julien au ajuns la 7 victorii cosecutive și un singur set pierdut în toată această perioadă. Bruno și James conduc cu 2-1 la meciurile directe și i-au învins pe adversarii lor de două ori în acest an. Echipa românului trece printr-o perioadă excelentă și meciul din această seară îi poate apropia la doar un pas de o nouă finală de Grand Slam.

Tecău/Vandeweghe vs. Babos/Soares – ora 22,30

Horia îl înfruntă pe Soares și la dublu mix, iar brazilianul face aici pereche cu Timea Babos. Meciul dintre cele două echipe se anunță a fi unul foarte echilibrat. Experiența dublului din care face parte și Tecău poate fi factorul decisiv pentru calificarea în semifinalele competiției.

foto: usopen.rog

Juan-Martin del Potro a obținut azi noapte una dintre cele mai importante victorii ale carierei. Argentinianul l-a învins pe Thiem cu 3-2 (1-6 2-6 6-1 7-6 6-4), după trei ore și jumătate de tenis de cea mai înaltă clasă la Flushing Meadows. Delpo a pierdut foarte repede primele două seturi și pe lângă faptul că făcea multe greșeli, acesta părea că e și accidentat. Del Potro a demonstat, însă, în repetate rînduri că este, la fel ca și națiunea pe care o reprezintă, un adevărat luptător și nu se dă niciodată bătut. Acesta și-a ridicat nivelul de joc începând cu setul al treilea, loviturile câștigătoare venind mult mai des. Setul al patrulea a fost cel mai spectaculos: raliuri în care mingea era trimisă de către cei doi jucători atât de puternic încât aveai impresia că se va sparge, break-uri, ba chiar și mingi de meci. La scorul de 6-5 pentru austriac am avut parte de momentul decisiv al partidei; servește del Potro într-o atmosferă pe care o vedem doar la Cupa Davis. 15-40 și două mingi de meci pentru Thiem. Spectatorii s-au ridicat în picioare, stând acolo mult peste limita admisă de regulament pentru a-și încuraja favoritul, iar Juan-Martin a găsit de undeva forța să revină în meci… 4 servicii care au trimis setul în tie-break și publicul era în delir.

Era pe undeva normal ca moralul austriacului să fie la pământ după ce nu a reușit să fructifice niciuna dintre cele două mingi de meci ivite, iar setul 4 a fost câștigat cu 7-1 în tie-break de către colosul argentinian. În decisiv s-a mers „cap la cap”, iar la 5-4 pentru sud-american urma să servească Dominic. Del Potro a închis meciul la a doua minge de meci avută și s-a calificat în sferturi după ce a scris o nouă filă în cartea de istorie a tenisului. Federer îl așteaptă acolo pentru un duel care se anunță a fi unul „pe viață și pe moarte”.

 Nadal nu a avut probleme cu Dolgopolov și joacă pentru un loc în penultimul act împotriva lui Rublev, cel care a ajuns în sferturi fără să piardă vreun set. Querrey vs. Anderson și Careno-Busta vs. Schwartzman, completează tabloul sferturilor de finală.

 

 

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.355 citiri

Leave a Reply