Tecău și Rojer joacă azi finala la dublu!

Horia și Julien au trecut ieri un mare hop după victoria împotriva favorițiilor 1 la US Open: Kontinen/Peers (1-6 7-6 7-5). Henri și Jamie au început cum nu se poate mai bine partida și după doar 23 de minute și-au adjudecat primul set. A doua manșă a fost un adevarat thriller, care a durat 57 de minute. Deși s-a ajuns în tie-break, de-a lungul setului echipa românului a salvat două mingi de break, dar a și ratat o minge de set. Formația finlandezo-australiană a început mai bine tie-break-ul și a condus cu 3-0 și cu 5-3, însă 4 puncte consecutive au fost suficiente pentru ca Tecău și Rojer să egaleze situația pe tabelă.

În decisiv au fost 9 mingi de break și 3 break-uri în 51 de minute de joc, românul și olandezul fiind cei care au reușit să se distanțeze hotărâtor la scorul de 5-5, unde au câștigat pe serviciul advers. Horia Tecău a urmat la serviciu, a servit perfect și la 40-0 a încheiat meciul cu un as. Finală și o nouă întâlnire cu cei doi Lopez pentru Tecău.

Marc Lopez și Feliciano Lopez s-au calificat și ei în finală după ce au întors meciul împotriva fraților Bryan. Bob și Mike au câștigat primul set, dar le-au pierdut pe următoarele două, la 3, respectiv la 4. Finala de la dublu, la Flushing Meadows, va începe imediat după ora 19,00. Lopez/Lopez și Tecău/Rojer au jucat 2 meciuri până acum în circuit și și-au împărțit victoriile. Horia Tecău are o amintire de la JO 2016 împotriva dublului spaniol, acolo unde a pierdut dramatic finala olimpică în Brazilia, alături de Florin Mergea.

După ce va juca finala de la masculin, Horia va evolua și la dublu mix (începând cu ora 22,00), alături de Vandeweghe, în semifinale, împotriva dublului Hingis/Murray – ambii experți ai jocului de dublu.

Sloan Stephens (2-1 vs Williams) și Madison Keys (2-0 vs. Vandeweghe) vor juca mâine finala în competiția feminină. Azi aflăm și finaliștii de la masculin: Anderson vs. Carreno-Busta (23,00) și Nadal vs. del Potro (01,00). 

 

 

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
5.611 citiri

Leave a Reply