US Open – la dublu stăm cel mai bine!

Suntem aproape de sfârșitul primei săptămâni la ultimul turneu de Grand Slam al anului, la New York. Foarte multe meciuri care implică români trebuie să se dispute astăzi. Toate aceste partide sunt de dublu: feminin, masculin, dar și mix. Horia Tecău, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Raluca Olaru sunt „angrenați” în competițiile de dublu, Tecău fiind prezent în optimi atât la dublu (masculin), cât și la dublu mix.

Niculescu și Hsieh deschid ziua de tenis, de la ora 18,00, pentru sportivii din România. Acestea joacă pentru un loc în în optimi împotriva niponelor Hozumi/Kato. Experiența este de partea echipei din care face parte și românca, iar acest lucru ar trebui să fie decisiv în privința calificării în turul următor.

Începând cu ora 19,30, Rojer și Tecău au un meci extrem de dificil împotriva dublului Dodig/Granollers. Cele două echipe s-au întâlnit o singură dată în exact aceleași formule: în optimi, la Roland Garros, cu trei luni în urmă. Acolo s-au impus Ivan și Marcel în decisiv. Acum, tot în optimi, formația românului se prezintă la ora meciului cu 6 victorii consecutive în circuit și cu un moral foarte bun.

Sorana Cîrstea și Sorribes Tormo fac pereche în premieră și au trecut de primele două tururi fără a pierde vreun set. Azi, pentru un loc în sferturi, le înfruntă pe Mirza și Peng – ambele experte ale jocului de dublu. Deși pleacă oarecum cu șansa a doua în partida care începe la ora 21,30, echipa lui Cîrstea poate face surpriza datorită calității și a talentului demonstrate de atâtea ori de Sorana.

 Raluca Olaru îl are alături pe Nikola Mektic la dublu mix și s-au calificat în turul secund. Ei vor juca la ora 22,30 împotriva cuplului Babos/Soares, iar o apariție în sferturi ar fi o performanță excelentă pentru aceștia.

Horia Tecău face o echipă foarte puternică în compania americancei Coco Vandeweghe. Meciul acesta va fi al doilea pe care-l va juca Horia astăzi și vor evolua împotriva lui Chan și Zimonjic, undeva la ora 23,00. De reținut faptul că Tecău și Vandeweghe au jucat finala AO în 2016 la dublu mix.

Monica Niculescu a făcut ieri un meci foarte bun, dar a pierdut, din păcate, calificarea în optimi. Adversara ei, Brady, a trecut în turul următor după un meci de două ore și jumătate care a avut nevoie de tie-break în setul decisiv. Federer și Nadal continuă marșul spre fazele finale ale competiției, ambii obținând azi noapte calificarea în optimi la Flushing Meadows.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.020 citiri

Leave a Reply