Alexandru Andrieș și prietenii săi perfecți

Trupa aceasta cu care cîntă Alexandru Andrieș e una de pus în ramă. Una care spune povești, care te poartă din trecut,  de la amintiri,  la prezent,  cu zîmbetul pe buze. Un angrenaj uns cu uleiurile pentru mecanismele cele mai fine, o trupă de profesioniști încîntători, cam asta a însemnat concertul lui Alexandru Andrieș, Sorin Romanescu (chitară), George Baicea (chitară), Berti Barbera (percuție) și Maria Ioana Mântulescu (voce).

Am asistat la un concert dus pe partea instrumentală cu tehnică de profesioniști. Sincronizările perfecte, „dialogurile” muzicale studiate sau chiar improvizate între protagoniști, părțile de virtuozitate caracteristice lui Barbera, Romanescu și Baicea, au fost delicioase. Acestea, adunate cu finețea vocii atît de caracteristice a Ioanei Maria Mântulescu și cu cea a lui Andrieș (plus farmecul inconfundabil al său), au adus muzica acolo unde ar trebui să-i fie locul: aproape de suflet.

Și cum altfel ar fi putut fi cînd pe scenă stau astfel de oameni: Alexandru Andrieș, personalitate complexă, care cîntă de 43 de ani, conferențiar doctor la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu”, Berti Barbera, pe care noi îl știm mai degrabă drept compozitor, prezentator de televiziune și interpret dar care, să nu uităm, este un actor ce-a jucat în „Trei Surori” și „Îmblînzirea scorpiei”, Ioana Maria Mîntulescu, vocea de care s-au îndrăgostit generații întregi de băieți dar în același timp fata care a studiat 12 ani pianul, George Baicea, de 25 de ani alături de Andrieș, un muzican care și-a luat seva de la Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughn, Frank Zappa, Mike Stern sau Miles Davis și acest Sorin Romanescu, politehnistul care în anul V a lăsat totul baltă concentrîndu-se doar pe chitară, instrument la care ajunsese să studieze cîte 9-10 ore pe zi…

Dintr-o asemenea combinație nu putea ieși decît o muzică de mare calitate. Și asta au simțit cei prezenți ieri în ultima seara a Cluj Blues Fest, la Casa de Cultură a Studenților.

Am plecat de-acolo mulțumit. Am ascultat muzică bună.

Și, ca un făcut, în mașină am găsit, pe pipăite, un cd: Colinde și Povești de Crăciun. Cu Luiza Zan și… Sorin Romanescu. Și-așa, din întîmplare, am mai prelungit, cum ar veni, „Cea mai frumoasă zi”…, nu?

●●●

Felicitări Tiberiu Fărcaș pentru organizare, Laura Laurențiu pentru comunicare și Vasile Hotea Fernezan pentru… prezentare (am remarcat că ne-ai pomenit…, mulțumiri)!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.775 citiri

Leave a Reply