Azi a fost ziua “whow”. Cine a alergat mai mult a cîștigat

Atmosfera de azi a fost extraordinară. Mi-a rămas în minte finalul, cînd deja erau în sală copiii antrenați de Andrei, niște puști de 6-7 ani. Aceștia, la coșurile pe care le marcau Lăpușan și Silviu se ridicau în picioare și, ca la marile meciuri din NBA, scoteau cîte un “whowww” prelung,  însoțit de gesturi care mai de care mai hazlii…De fapt toată ziua a fost whow, cu meciuri frumoase și cu un angajament impresionant. Mai ales din partea lor, a cîștigătorilor…

Am fost 11, deci Lăpușan s-a sacrificat, jucînd (cum e normal, în opinia noastră) în echipa de 5. Cum nu e normal însă, tot în opinia noastră, a și cîștigat.

Faza hazlie a fost cea în care el și Liviu au declarat, înaintea partidei, că ar juca și ei în aceeași echipă, că cică n-au făcut-o niciodată. M-am lăsat convins și le-am făcut plăcerea. Plăcerea lor a durat 2 minute și 30 de secunde, moment în care Liviu s-a accidentat și a jucat apoi 2 ore într-un picior. Se pare că a fost un fel de stratagemă, din moment ce ne-au adormit vigilența și chiar Liviu-cel-accidentat avea să fie votat MVP-ul zilei.

Trupa lor de cinci a fost așa: Lăpușan (imbatabil, alergat, pasat, șutat, marcat), Liviu (dacă zic MVP ajunge), Muri (de cînd cu gemenele joacă în draci), Tebu (metronomicus, harnic 2 ore, cît să aibă motiv să doarmă apoi toată ziua) și Ilea (schimbat 100 la sută față de anterioara apariție, cu foarte multe reușite azi).

La noi cred că s-a cuibărit prea devreme ideea că n-au cum să ne bată și-am lăsat-o mai moale, mai ales în ceea ce privește combinațiile. Bine, ne-au bătut cu 4-2 la meciuri, nu cu 4-0, plus că în ultimul meci am greșit noi trei mingi la 10-9 pentru ei, că poate altfel am fi reușit să egalăm la 3. Dar n-a fost rău nici așa.

La noi: Silviu și-a dat punctele și chiar și pasele, Chertes e extrem de muncitor, sare bine de tot, recuperează multe în atac și apărare, David a jucat mult mai focusat și și-a asumat multe riscuri, Simu a fost evidențiatul meu în team-ul propriu, Dani a tras de el dar faptul că n-a stat la locul lui, pivot, e o greșeală pe care mi-o asum. Eu am greșit că nu m-am implicat mai mult tactic, dar simțeam oarecum că pînă la urmă nu vor rezista adversarii atît de bine…

De făcut sport însă am făcut, nimeni nu poate tăgădui asta. Eram semi-morți spre morți la final, o oboseală bună, o zi perfectă pentru noi.

La repriza a treia am rîs cît pentru toată săptămîna, practic nu a existat jucător care să nu se evidențieze printr-o glumă de peste nota 8.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.137 citiri

2 comments to Azi a fost ziua “whow”. Cine a alergat mai mult a cîștigat

Leave a Reply