Dorel Vișan și Horia Bădescu, la Galele Medicină, Artă, Cultură

prof.emerit dr. Nicoale Hâncu

Galele Medicină, Artă, Cultură au împlinit de dată recentă 20 de ani de existență. Inițiatorul și moderatorul lor, reputatul profesor emerit dr. Nicolae Hâncu, dă un exemplu de continuitate la cote înalte a unui demers cultural de excepție. 

Despre începuturi, prof.dr. Nicolae Hâncu își amintea: “Ideea Reuniunilor „MEDICINĂ, ARTĂ, CULTURĂ” a apărut pe un fundal afectiv. Ea s-a născut din repetabilele dialoguri cu mine însumi la sfârşituri sau începuturi de zile când, descătuşat de cotidian, îmi descopeream disponibilităţi afective. Am comunicat-o oficial la o şedinţă a Filialei din Cluj a Academiei de Ştiinţe Medicale. D-nul Acad. Ion Baciu a acceptat-o imediat, dânsul conducând apoi „Reuniunile” în primii trei ani”.

Dorel Vișan

Și astfel, an după an, Galele Medicină, Artă, Cultură, se apropie vertiginos de ediția cu numărul 200, o realizare de excepție ce o urmează pe aceea a longevității în timp, probă deja trecută.

De obicei desfășurate în ultima zi de joi a lunii, Galele din noiembrie se vor desfășura mîine, 21 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala Tonitza a Muzeului de Artă din Cluj. “Seara de lîngă inimă”, așa este intitulată întîlnirea de mîine, iar invitații sunt doi reprezentanți de marcă ai culturii românești, actorul Dorel Vișan și poetul Horia Bădescu. Cei doi vor vorbi despre “Omul și taina lui” (Dorel Vișan) și despre “Transilvania mea”(Horia Bădescu). Moderator, prof.dr. Nicolae Hâncu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.553 citiri

Leave a Reply