Sâmbătă plină de evenimente baschetbalistice și nu numai… (o cronică de Valentin Todea)

Am avut azi plăcerea de a-l reîntîlni pe Valentin Todea, multă vreme plecat la Plzen (unde va și reveni, la un master) și ca să sărbătorim evenimentul, l-am pus să scrie cronica. De asemenea, de la distanță, i-am transmis un gînd bun colegului nostru pmobist Marius Mureșan, care a avut botezul fiicelor lui gemene.

Și acum, cronica lui Todea:

“După o pauză îndelungată, am revenit cu poftă de joc la baschetul săptămânal din Grigorescu, o activitate așteptată cu nerăbdare de fiecare dată de către PMOB-iști. Astfel, unele aruncări mi-au intrat mai ușor de cât m-aș fi așteptat, dar am avut și câteva ratări nepermise din poziții excelente.

Ne-am strâns cât pentru un joc clasic, 5 versus 5. Blag a făcut echipă cu Răzvan, Miclăuș, Dani Rus și Radu Simu. Cinci-ul nostru a fost alcătuit din Liviu, Silviu, Chertes, Tebu și cu mine, eu cu Ovi făcând schimb pe parcursul meciurilor între postul de pivot și cel de extremă de forță J.

Am început foarte bine și am avut 2-0 după primele două încleștări, lucru care poate ne-a dat prea multă încredere, deoarece meciul trei l-am pierdut într-un mod incredibil. Chiar îi spusesem lui Tebu mai în glumă, mai în serios după ce am câștigat cele două partide că 2-0 e un scor periculos. Deși am condus cu 9-1 și 10-2 în actul trei, nu am fost suficient de concentrați iar adversarii au venit peste noi, reușind să-și adjudece confruntarea. Ulterior, adversarii ”antrenați” de Blag au făcut 2-2 iar disputa decisivă era deschisă oricărui rezultat. Oponenții păreau că se desprind in învingători, însă am reușit și noi o revenire în urma unui efort colectiv iar câștigătoarea s-a decis la limită, fiind în cele din urmă tot echipa inițiatorului mișcării baschetbalistice.

MVP, Razvan

Participanții au făcut risipa de energie și au oferit un joc frumos, care a dat și faze spectaculoase. Blag s-a mișcat ceva mai mult decât deobicei, Miclăuș a evoluat și vociferat in stilul lui caracteristic, Răzvan a fost din nou autorul unor pătrunderi în forță și de efect, Radu a știut să se demarce foarte bine și și-a ajutat echipa în dese rânduri, in timp ce Dani Rus a nimerit ținta de la mare distanță nu doar o data, fiind una dintre armele principale ale acestei echipe.

Despre noi, tot numai de bine, motivele înfrângerii fiind expuse mai sus. Un jucător nou pentru mine, Chertes, mi-a dovedit că este un foarte bun om de echipă, făcându-și simțită prezență în ambele faze ale jocului într-un mod consistent. Silviu a luat multe faze pe cont propriu și a băgat câteva ”boabe” și din spatele semicercului, ca deobicei. Liviu și-a asumat din nou rolul de coordonator și a fost prezent pe tot terenul, fiind foarte bun sub panoul nostru. Tebu a avut o evoluție bună, ratând mai puțin decât în alte dăți și a gestionat eficient atacurile.

Jocul s-a întrerupt în dese rânduri, datorită unor conflicte care au fost mai aprinse ca deobicei, miza confruntărilor spunându-și cuvântul. Cu toate acestea, spiritele s-au calmat iar la cafea toată lumea a fost din nou prietenă cu toată lumea, ca de fiecare dată. De consemnat că ne-am aliniat și noi la noua regulă privind abaterea de pași, unul dintre motivele discuțiilor din timpul meciurilor. M-am bucurat de revenirea în mijlocul grupului de oameni activi, iar până data viitoare vă las în compania cuvintelor lui Ovidiu Blag.”

Iar vorbele lui Blag sunt astea: mă bucur că această mișcare are continuitate și că vă simțiți bine împreună. Sau, no, din ce în ce mai bine, ca să zic așa…

O cronică de Vali Todea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.293 citiri

3 comments to Sâmbătă plină de evenimente baschetbalistice și nu numai… (o cronică de Valentin Todea)

Leave a Reply