U Cluj, foarte aproape de punct cu Arcada Galați, la volei

Într-o partidă restantă contînd pentru etapa a șasea, Universitatea Cluj a pierdut azi în fața puternicei formații Arcada Galați, scor 1-3. Clujenii au dovedit înțelegere pentru oaspeți, care solicitaseră din timp ca acest meci să se desfășoare azi, pentru că sîmbătă ei jucaseră la Dej și astfel au scutit o deplasare costisitoare. 

Între cele două formații există o reciprocitate la acest nivel, Galațiul făcînd acest serviciu Universității atunci cînd clujenii se deplasau în zona Moldovei.

La joc însă n-au fost reciprocități, ba chiar a existat spectacol și miză, ea reprezentînd pentru clujeni agățarea de cîștigarea a două seturi, obiectiv de care au fost foarte aproape.

Primul set le-a aparținut clujenilor, 25-18, în 22 de minute, o demonstrație de concentrare și coordonare, cu un Borota ieșind mai de fiecare dată la rampă la finalizare. În fapt Borota, deși la echipa pierzătoare, a reușit 14 puncte pe meci, cu unul mai puțin decît cel care s-a distins la acest capitol, gălățeanul Bala, cu 15 reușite.

În setul secund clujenii și-au jucat practic șansa, un set de 26 de minute în care au continuat să fie la înălțimea adversarilor. Finalmente setul l-au luat oaspeții, cu 25-22, dar chiar la început de segment clujenii au avut un 5-3 întors de arbitru la 4-4, moment care cu siguranță i-a urmărit pe parcursul desfășurării jocului din actul secund.

Seturile următoare le-au cîștigat gălățenii, la 11 și la 22, partida întînzîndu-se pe parcursul unei ore și 50 de minute, semn că nu a fost chiar o plimbare în parc pentru gălățeni. În echipa oaspete l-am reîntîlnit pe fostul clujean Spînu, menajat azi, el neintrînd deloc, chiar dacă nu era accidentat. Arcada formează o grupare care atacă titlul, la ora aceasta fiind pe locul secund în clasament.

La U Cluj s-a observat dorința de a juca, de a-și depăși condiția, echipa începe să arate articulată, beneficiind de jucători de experiență, cum ar fi Borota, Vîlcelean sau Ghimeș, secondați de foarte tineri jucători care pun osul la bătaie. Chiar dacă saltul spre performanță mai are de așteptat, U Cluj are potențial pentru viitor. Clujenii au o formație formată eminamente din jucători români, spre deosebire de tendința generală de a încorpora sportivi din străinătate dar acest lucru s-ar putea să constituie un atu, în timp.

În pofida orei la care s-a jucat meciul, ora 12.00, au fost circa 100 de spectatori la sală (nota bene, și echipa feminină de la U) care au fost destul de activi, încurajîndu-și favoriții.

Pentru U urmează un meci de foc în deplasare, la Tricolorul Ploiești, după care un meci acasă, cu Dinamo, la sfîrșit de noiembrie, bucureștenii fiind la ora aceasta cu un loc mai sus decît U, locul 8, dar la egalitate de puncte, 7.

Turul se va încheia pentru U cu o deplasare, la Explorări Baia Mare, o altă formație din zona de clasament în care se află clujenii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.176 citiri

Leave a Reply