Juniorii români joacă nemaipomenit la Orange Bowl

Dica Nici, foto: Neal Trousdale

Ediția din acest an a turneului pentru juniori care se desfășoară în SUA, celebrul Orange Bowl, este una de vis pentru junioarele și juniorii din România (U 16): cinci dintre ei vor juca în sferturi iar un dublu este deja în semifinale. 

Astfel, Nini Dica, Nicholas Ionel, Cezar Crețu, Andreea Velcea și Oana Corneanu s-au calificat în sferturile de finală iar Dica și Crețu, în semifinale de dublu.

Nini  Dica s-a calificat după 7-5, 6-0 cu americanul McDaniel, Cezar Crețu 6-1, 6-1 cu israeleanul Gaponenko iar Nicholas Ionel cu 6-2, 2-6, 6-2 americanul Lee.

Andreea Velcea a cîștigat 6-3, 3-6, 6-1 cu Mikhailuk, din Canada iar  Oana Smaranda Corneanu 7-5, 4-6, 6-3 cu americanca  Sorokko.

Nini Dica și Cezar Crețu sunt calificați în semifinalele de dublu și au șansa cîștigării turneului.

Dacă intrați pe site-ul Federației Române de Tenis, aici, puteți vedea fotografii cu toți acești jucători, realizate de prietenul tenisului românesc, celebrul fotoreporter Neal Trousdale.

Orange Bowl este un turneu care se desfășoară neîntrerupt din 1947 încoace.

A început la Miami Beach iar din 1998 s-a mutat în Key Biscayne, în Florida.

Turneul a fost cîștigat de jucători care apoi au devenit adevărate vedete în tenis: Ashe, Agassi, Becker, Borg, Connors, Courier, Edberg, Federer, Lendl, Roddick, Vilas, Wilander, la băieți, respectiv Chris Evert, Graf, Henin, Sabatini, Seles, la fete.

 

În 2006 acest turneu a fost cîștigat de Alex Luncanu (U 18) iar în 2001 de către Florin Mergea (la simplu, U 16). În 1999 Raluca Ciochină a cîștigat proba de simplu, la U 16.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
413 citiri

Leave a Reply