Mircea Baniciu va cînta vineri la Winners

Winners Sports Club are deja tradiție și o foarte bună reputație în ceea ce privește selectarea artiștilor care concertează acolo. În acest registru se înscrie și concertul de vineri, 8 decembrie, ora 20.30, atunci cînd unul dintre cei mai populari soliști din România va cînta alături de clujenii Cătălin Condurache și Sandy Deac. 

Mircea Baniciu a urcat prima dată pe scenă la Teatrul German din Timisoara, unde canta folk in special –Donovan, Bob Dylan, Simon & Garfunkel, precum si cateva incercari de compozitii proprii. Pentru scurt timp a facut parte din trupa Clasic XX (careia i-a dat si numele). Ulterior a aparut din nou singur pe scena clubului PM6 din Timisoara, condus de Petru Umanschi, unde din cand in cand canta Phoenix-ul lui Nicu Covaci, ramas fara solist vocal dupa plecarea lui Moni Bordeianu. Aici a fost vazut de Bela Kamocsa (pe atunci basist la Phoenix), care i-a recomandat lui Covaci sa-l asculte cu mare atentie.

Intrarea in trupa a avut loc in anul ’71, urmand ca din ’72 Nicu Covaci sa-i coopteze si pe Ioji Kappl si Costin Petrescu, creandu-se astfel nucleul de baza al trupei care avea sa creeze celebrele melodii Nunta, Negru Voda, Mugur de fluier, Andrii Popa care au ajuns evergreen-uri.

Au urmat 7 ani dintre cei mai frumosi impreuna cu grupul Phoenix, timp in care au fost imprimate patru albume: Cei ce ne-au dat nume (1972), Mesterul Manole (1973), Mugur de fluier (1974), Cantafabule (1975). In 1975, inainte de inregistrarea albumului Cantafabule, in locul lui Costin Petrescu, la tobe a aparut Ovidiu Lipan Tandarica.

In 1977, in data de  31 mai, colegii sai din trupa Phoenix parasesc tara, trecand frontiera ilegal, ascunsi in boxele Marshal ale instalatiei de sunet pe care Nicu Covaci dorea sa o transporte in Germania.

Trecand peste socul momentului, Mircea considera acum ca marea sa sansa a fost ca a ramas in Romania. Aici isi continua cariera pe cont propriu, imprimand in 1979 primul EP ce continea piese precum Hanul ulciorului nesecat, Calatorie, Daca ai ghici si Joc, piese care vor constitui materialul primului sau recital la Televiziunea Romana, care avea sa-i aduca in scurt timp celebritatea in tara, in noua sa cariera solo. (sursa informării: www.mirceabaniciu.ro)

Cătălin Condurache şi Sandy Deac vor urca de asemenea pe scena Winners Events. Proiectul muzical Cătă&Sandy continuă colaborarea celor doi îndrăgiți artiști clujeni pornită în anii 90! Pornit la drum acum trei ani sub denumirea Golden Folks acesta se bucură de mare succes confirmat în zecile de apariții publice în rândul iubitorilor de muzică folk dar nu numai. Un program de 100 de minute cuprinde cele mai cunoscute cantece compuse de Cătălin Condurache, clasicele: La capătul zilei, Elegie pentru trenurile reci, Nu există, Gramatica Păcii, Jurământ de dragoste și gelozie, Floarde de ger, Coletul, Balada lui Mil dar și o parte dintre cântecele mai noi, Cea Mai , Mă întorc iar acasă, Contradicție, Anotimpuri, Trenul vieții etc.

Pentru bilete se procedează așa:

Puteți plăti cu cardul sau puteți opta pentru plata cash și ridicarea personală a biletelor, până cu cel mult 24 de ore înaintea evenimentului. Dacă nu ați ridicat biletele până la acest termen, rezervările vor fi anulate.

După efectuarea plății (cu cardul sau numerar la recepția Winners Sports Club) veți primi biletele pe email.

Fiecare bilet conține un cod QR. Pentru accesul la eveniment puteți tipări biletele sau puteți arăta telefonul mobil persoanei de la intrare.

Telefon: 0755-740-407.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
942 citiri

Leave a Reply