Putem să-l ajutăm pe Arthur să meargă din nou

Arthur al nostru recuperează și muncește ca un rob să facă asta. Ne-am întîlnit azi și am observat progresele pe care le face cu vorbirea, după cursurile pe care le urmează sub îndrumarea unui logoped. În ceea ce privește însă deplasarea, lucrurile sunt departe de a fi mulțumitoare, în sensul în care prietenul nostru nu are independența din acest punct de vedere. A apărut însă o speranță, și aceasta se cheamă un robot pe care îl are Polaris Medical, un robot ce se cheamă Lokomat, produs de către firma Hocoma. Acesta costă cîteva sute de mii de euro, deci imposibil de achiziționat de către Arthur. În schimb prietenul nostru poate fi ajutat să îl folosească, la Polaris Medical, sub îndrumarea unui specialist,  în cadrul unor ședințe de terapie. Ceea e important pentru cei dintre voi care doriți să faceți sponsorizarea pe FIRMĂ, acest lucru trebuie realizat pînă pe 31 decembrie 2017 pentru ca suma sa poata fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal în curs.

 

Acest robot îl ajută în reeducarea corecta a mersului, iar susținerea pe care o oferă inițial poate fi progresiv redusă, pe masura ce pacientul recîștiga coordonarea, postura, echilibrul și forța musculara necesare unui mers corect, în condiții de siguranță.
Pacientul capătă foarte mare încredere in forțele proprii, este motivat în a parcurge distante cât mai mari, cuantificate de către aparat.

Arthur ar avea nevoie de sute de ore pentru a putea cuantifica un progres în ceea ce privește deplasarea sa, sume care depășesc posibilitățile familiei.

Nimic nu depășește însă dorința voastră de a-l ajuta și de asta suntem siguri, pentru că s-a mai văzut și cu alte ocazii că țineți la Arthur și că îi săriți în ajutor în momente grele. Iar acum este un asemenea moment, pentru că această cîștigare a independenței la mers se tot amînă în cazul lui Arthur…

Din ceea ce am discutat cu soția lui, cu Simina, am înțeles că firmele ar putea sprijini acum, pe final de an, eforturile de recuperare ale lui Arthur, avînd oarecum facilități fiscale avînd în vedere că se încheie anul 2017.

Acestea pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către Asociația Iris pentru a-l ajuta pe Arthur. Acum să vă spunem și cum se poate face asta: 

● Suma redirecționată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri, iar plățile trebuie făcute pana la 31 decembrie, pentru ca suma sa poată fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal in curs.

● Modalitatea de redirecționare este foarte simpla. Compania isi calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie cu contract de sponsorizare cu ASOCIAȚIA IRIS, iar cheltuielile sunt deductibile din impozitul pe profit.

● Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei. Daca sunteti proprietarii unei companii sau compania la care lucrati doreste sa il ajute pe Arthur aveti libertatea de a alege destinatia unei sume, fara niciun fel de cheltuiala.

● Puteți face donații in contul ASOCIAȚIEI IRIS deschis la Banca TRANSILVANIA IBAN: RO38BTRLRONCRT0348793901 cu mențiunea PENTRU ARTHUR! Pentru detalii referitoare încheierea contractelor de sponsorizare va rugam sa trimiteți un mail pe adresa : asociatiairiscluj@gmail.com.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.195 citiri

Leave a Reply