Șapte ediţii de Volei2Give, frumoasă continuitate

Parcă mai ieri primeam informații despre debutul acestei competiții și aveam unele îndoieli că ea va rezista. Nu de alta, dar voleiul nu se bucură de mare popularitate nici măcar atunci cînd e jucat de către profesioniști… Și, totuși, iată că aceasta competiție care are și un scop umanitar, rezistă de 7 ani. Ba, mai mult, capătă o din ce în ce mai mare consistență. În acest week-end s-au desfășurat din nou o grămadă de meciuri, s-au întîmplat o mulțime de lucruri interesante și s-au stabilit recorduri. Despre acestea, în comunicatul primit: 

“Ediţia a VII-a a turneului de volei mixt pentru amatori, V2G, organizat la Cluj-Napoca în 9-10 decembrie 2017, s-a încheiat şi a înregistrat câteva recorduri: cea mai numeroasă participare: 38 de echipe; cea mai mare sumă de bani strânsă: 8690 de lei. La acestea se adaugă şi recorduri “neomologate”, cum ar fi acordarea de diplome speciale, pentru că, nu-i aşa, lucrurile sunt serioase până la un punct, apoi devin mai puțin serioase .

Dar să revenim la lucrurile serioase! Cifrele celei de-a VII-a ediţii sunt: 38 de echipe înscrise, 277 voleibaliști, 6 săli de sport, 8 arbitri, 8 voluntari.

La turneu s-au înscris echipe din Oradea, Timișoara, Iaşi, Sinaia, Zalău, Turda, Bucureşti, Prundu Bârgăului, Gura Râului (Sibiu) şi, desigur, Cluj-Napoca.

Dat fiind interesul arătat acestei competiţii, pentru a 2-a oară de la înfiinţarea ei am împărţit echipele în Incepători şi Avansaţi, pentru a nu-i descuraja pe cei care au început acest sport mai târziu.

bdr

Şi acum, rezultatele:

Categoria Începători: Trofeul V2G a ajuns la echipa Fluffy Killers din Bucuresti. Locul 2 a revenit echipei Volei4Life din Sinaia, iar pe locul 3 s-a clasat echipa Doar Tavan din Bucuresti.

Categoria Avansați: Locul I şi Trofeul V2G a revenit echipei Nachos, din Bucureşti. Locul 2: Dino Team, Bucureşti, iar pe locul 3 We Will Block You, din Cluj-Napoca.

Şi pentru că ceva mai devreme am vorbit de lucruri “mai puţin serioase”, e momentul să vă dezvăluim şi vouă suprizele pregătite participanţilor din acest an:

  • Premiul Ball Kisser, pentru cea mai bună preluare … cu faţa: Maria Dijmărescu;
  • Premiul Sniper, pentru cel mai sângeros atac… la propriu: Vlad Asimionesei;
  • Premiul Duracell, pentru cel mai energic jucător de pe teren: „Lolec şi Bolec”;
  • Premiul Duracell, pentru cea mai energică jucătoare de pe teren:Nicoleta Ion
  • Premiul Trânta de Aur, pentru cel mai frumos plonjon: Ion Popa.

Am mai remarcat: cel mai bun nume de echipă: Johann Sebastian Block, cele mai frumoase tricouri: 6Packers, dar şi Miss V2G: Adasena Farcas şi Mister V2G: Raul Chender.

Ediţia de iarnă a acestui turneu a fost dedicată Casei de Copii Căsuţa Bucuriei, la care a ajuns suma de 8690 de lei. Căsuţa Bucuriei este „o instituţie non-guvernamentală din Cluj-Napoca, cu finanţare exclusiv privată, care oferă găzduire copiilor declaraţi adoptabili (până la găsirea unor familii care să îi adopte) şi tinerilor până la terminarea studiilor”.

La fiecare ediţie ne consultăm între noi cui să donăm banii strânşi din taxa de participare la turneu şi, dacă iniţial am anunţat că banii vor fi donaţi domnului Petre Catindatu, de la Sinaia, profesor de volei şi participant la competiţiile noastre anterioare, diagnosticat cu cancer la începutul anului, la un moment dat am fost nevoiţi să găsim un alt destinatar, iar prietenului nostru să îi acordăm, post-mortem, Diploma de merit a Turneului V2G” explică Florentina Oprea, co-organizator al turneului.

Pentru ca o astfel de competiție să se desfășoare în cele mai bune condiții, avem alături de noi parteneri de nădejde, care ne înțeleg scopul şi ne acceptă micile erori şi scăpări…

Aşa că, mulțumirile noastre merg spre:

Eugenia Marcu, Director Scoala Constantin Brâncuşi

Marinela Marc, Director Colegiul Tehnic Napoca

Ioan Măcelaru, Director Liceul cu Program Sportiv

Monica Bereş, Director Liceul Teoretic Onisifor Ghibu

Lenuţa Chiş, Director Palatul Copiilor Cluj-Napoca

Cornel Cătoi, Rector şi Leon Munteanu, Prorector USAMV Cluj-Napoca

Deși organizăm un turneu sportiv adresat amatorilor, în scop caritabil, al cărei deviză este “Let`s play volley, let`s have fun!”, cei care străbat ţara ca să ni se alăture merită conditii bune de joc, cu cât mai puţine momente de “tensiune”. Aşa că, la fiecare ediţie apelăm la domnul Cristian Santa, preşedintele Colegiului Judeţean al Arbitrilor de Volei Cluj, care ne asigură arbitrii turneului. Mulţumim arbitrilor Andreea, Andra, Darius, Dragoş, Răzvan, Toni, Alin şi Victor.

Un alt prieten căruia dorim să îi mulțumim este domnul Romeo Lotei, antrenor de volei în cadrul CS Universitatea Cluj, pentru sprijinul logistic cu mingile de volei.

Respectele şi aprecierile noastre doamnelor Honorina şi Gabriela, de la LPS, şi Oana de la Colegiul Napoca, pentru sprijinul acordat la fiecare ediţie.

Mulțumim voluntarilor Anda, Antonia, Sarah, Daria, Almira, Cristina, Rareş şi Bogdan.

Şi nu în ultimul rând, respectele şi apriecierile noastre participanților, pentru prezența la turneul Volei2Give, Noi suntem The Givers, adică Florentina, Raimonda, Mihai, şi, de la această ediţie, Beatrice”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.510 citiri

Leave a Reply