Gala Premiilor AJTR – ianuarie 2018

Ca de fiecare dată în preajma zilei de naștere a poetului nostru național, Mihai Eminescu, inclusă în bogatul și interesantul program închinat Zilei Culturii Naționale, la Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat cea de-a 24-a ediție a Galei Premiilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România (AJTR). Poate că, privind de undeva, de sus, Anda Raicu se bucură nespus de mult văzând că evenimentul gândit și adus la viață de ea își urmează drumul cu ediții din ce în ce mai frumoase.

Gala a revenit pe meleaguri vâlcene – la puțin timp după ce alte 4 ediții (consecutive) s-au desfășurat în Horezu, capitala ceramicii românești -, datorită dorinței și muncii unui om entuziast, domnul profesor Nicolae Dinescu, cel care, în cadrul Galei, a fost distins cu Premiul de Excelență.

Pentru prima oară de-a lungul istoriei de 60 de ani a AJTR-ului, Gala s-a desfășurat într-o bibliotecă alături de manuscrisele lui Mihai Eminescu, frumos prezentate vizitatorilor în vitrine de sticlă, chiar la intrare. Biblioteca „Antim Ivireanul” – director Remus Grigorescu -, căci despre ea este vorba, ființează din 1 iulie 1952 și își desfășoară activitatea din 21 iulie 2004 în sediul pe care putem să-l admirăm acum, o clădire în care lumina nu intră numai prin ferestre, ci și printr-o imensă cupolă-vitraliu realizată de artistul vâlcean Gheorghe Dican. Vitraliul, numit Facerea Lumii, este cel mai mare din România, fiind alcătuit din 86 de module așezate pe o suprafață de 142 m², fiind construit la aproximativ 30 m înălțime de la baza edificiului. Sticla colorată este executată manual, cu armătură de plumb, în tehnica străveche a vitraliului” – citesc pe site-ul Turism la Râmnicu Vâlcea.

Și uite așa, în compania celor peste 400.000 de volume de cărți, periodice, documente grafice şi audio-vizuale, au fost premiate producții gazetărești de excepție din domeniul presei de turism, cât și realizări ale unor persoane sau firme care-și desfășoară activitatea în cadrul „industriei ospeției”.

Citește continuarea aici:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.658 citiri

Leave a Reply