U Banca Transilvania, succes în deplasare în FIBA Europe Cup

U Banca Transilvania a învins aseară în  Belgia, pe terenul celor de la Belfius Mons-Hainaut, scor 85-81 și și-a echilibrat acum clasamentul, avînd o victorie și o înfrîngere în grupa sa. 

Încurajați de o mînă de români, clujenii au știut să gestioneze această partidă și au reintrat în cărți în această grupă din care mai fac parte echipe din Olanda și Cipru. Acest lucru a fost subliniat și de către site-ul FIBA, care observa că U BT nu a pierdut niciodată două partide la rînd.

Meciul a fost echilibrat, fiecare echipă cîștigînd cîte 2 sferturi, din fericire clujenii pe cel decisiv, cu 21-15, respectiv aproape diferența cu care s-a cîștigat meciul.

Watson o fost omul meciului pentru clujeni, înscriind 16 puncte, dintre care 8 în ultimul sfert.

Antrenorul Mihai Silvășan a sintetizat acest meci (declarație preluată de pe site-ul echipei U BT): ”Sunt mulțumit de victorie, aveam nevoie de aceasta pentru a ne păstra șansele de calificare intacte. Noi am avut nevoie de această victorie, la fel au avut și gazdele, astfel că a rezultat un meci încleștat. Sunt mulțumit de felul cum am jucat în apărare, chiar dacă am primit 81 de puncte, mujlte din aruncările lor au fost cu adevărat contestate. Sunt, de asemenea, bucuros de jocul colectiv arătat, avem șase jucători cu peste zece puncte, un al șaptelea cu nouă, astfel că au contribuit cu toții la această victorie. Obiectivul nostru rămâne același – vrem să ne calificăm mai departe, vom lua fiecare meci în parte, fiecare posesie în parte pentru a ne atinge obiectivul”.

Vineri clujenii joacă în campionat, acasă, cu Dinamo, de la ora 19.00, în Polivalentă. Apoi, pe 17 ianuarie se vor deplasa în Cipru, pentru al treilea meci al grupei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
576 citiri

Leave a Reply