Victorie de moral pentru handbalistele de la U, după un meci foarte bun făcut de clujence

Cristina Boian (la minge) extrema care a făcut un meci foarte bun azi pentru U.
Foto: prin amabilitatea CJ Sport.

U Cluj a învins azi pe Danubius Galați cu 32-26 după o evoluție exuberantă mai cu seamă în repriza a doua, atunci cînd a avut loc desprinderea de adversar. La pauză a fost doar 12-10, apoi gălățencele au reușit să egaleze, însă clujencele au găsit resorturi nebănuite pentru a trece și pentru a rămîne la comanda acestui meci care a contat pentru etapa a 11-a. 

Publicul a fost generos cu echipa favorită, s-a deplasat în număr relativ mare la sală iar galeria le-a susținut frenetic pe fete pe durata întregii partide. Abnegația lor a fost răsplătită la final, cînd jucătoarele s-au bucurat alături de fani după un ritual deja devenit tradițional.

Desigur că o victorie în compania unui rezultat care este unul aflat departe de protagoniștii acestei ediții de campionat nu trebuie pusă în ramă și admirată mai mult decît este cazul.

Dar în același timp maniera în care au evoluat handbalistele de la U este una de toată isprava, ele demonstrînd coeziune și putere de luptă. În afară de asta, este de remarcat tonusul pe care l-au arătat sportivele foarte tinere (Petruș-care a fost o marcatoare de succes, cu 7 goluri), Boian (care a reușit mai multe goluri decît cîte a marcat în celelalte 10 etape, ea fiind aruncată în luptă mai ales datorită lipsei mai consacratei Berbece), Prodan ( o portăriță care s-a remarcat cu brio astăzi).

Sigur că și de data aceasta veteranele Senocico și Chintoan și-au făcut treaba, după cum și Vălean sau mai ales Lazăr au ieșit la rampă cînd a fost nevoie.

Nu s-a cîștigat decît un derby al suferinței.  Dar s-a cîștigat foarte mult la capitolul încredere, moral și simpatie dacă nu chiar dragoste necondiționată din partea fanilor. Sunt lucruri deloc de neglijat pentru o echipă care încearcă să se redefinească și să își găsească un loc mai sus în Liga Florilor.

U Cluj a rămas pe penultimul loc și are un meci la fel de important duminică, la Slobozia, meci care va putea fi văzut pe TVR 1, de la ora 16.30.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.082 citiri

Leave a Reply