Marius Copil, la prima semifinală din circuitul ATP

Marius a jucat senzațional în sferturile de la Sofia cu Gilles Muller, jucător de loc 28 mondial, în fața căruia a cîștigat cu 6-4, 6-4. 

Românul s-a calificat în prima semifinală ATP din carieră, o realizare de excepție venită tocmai la timp, cînd se află în prima sută mondială și cînd îl așteaptă puncte de apărat săptămînile viitoare. Tocmai de aceea, victoria aceasta și perspectiva de a ajunge chiar și mai departe sunt lucruri care bucură toți iubitorii tenisului românesc.

De la Davis Cup încoace Marius a strîns 5 victorii consecutive iar aceasta, în fața luxemburhezului Muller (care nu a jucat pentru țara sa la Piatra Neamț) poate să ne ducă cu gîndul că România ar fi putut învinge oricum în confruntarea cu Luxemburg de săptămîna trecută.

Cel mai important rămîne însă jocul lui Marius Copil, unul consistent, în care serviciul i-a funcționat foarte bine și în care concentrarea continuă să joace un rol major.

În mod normal, fie cu Kovalik, fie cu Baghdatis, Marius pornește acum cu prima șansă, ceea ce ar însemna o nouă premieră, prezența într-o finală ATP…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
911 citiri

Leave a Reply