Marius Copil, o săptămînă de vis. Și lucrurile nu se vor opri aici

Marius Copil (locul 74 în clasamentul actualizat) traversează cea mai luminoasă perioadă a carierei sale. După 7 ani de la prezența unui român într-o finală ATP iată că Marius reușește să readucă tenisul masculin românesc în prim-plan. La Sofia, Marius a jucat finala turneului, pierdută la mare luptă cu Mirza Basic, 6-7, 7-6, 4-6. 

L-am întîlnit pe Marius la Cupa Davis, la Piatra Neamț, acum două săptămîni, și m-a impresionat noul său fel de a fi. Nu că înainte nu ar fi fost determinat în ceea ce făcea, dar de data aceasta, vorbind mai mult în acele zile, mi-am dat seama că s-au produs mutații semnificative. Marius Copil, cel de azi, are în primul rînd un mod profund de a gîndi, foarte atent la detalii, dar nu doar la cele legate de tenis. Și-a dezvoltat o filosofie proprie bazată de temeinicie în tot ceea ce întreprinde, pare a avea un plan de viață elaborat în cele mai mici amănunte și, culmea, este mult mai comunicativ.

Probabil că toate aceste lucruri, adunate cu talentul și profesionalismul din teren, au făcut posibilă ascensiunea din ultima vreme. Să ne amintim că adunate cu cele două victorii din Davis Cup, Marius a reușit 7 victorii consecutive pînă să piardă finala de la Sofia. Un parcurs minunat, așadar, un parcurs în care a dat și de jucători mai bine clasați decît el și cu toate acestea a ieșit învingător.

Iată ce spune chiar el, apropo de comunicarea de care vă vorbeam (citat de pe propriul său site):

“Dupa infrangerea de la Australian Open am suferit mult. M-a durut foarte tare. Ne-am intors acasa si m-am antrenat intens toata saptamana, inainte de Cupa Davis. Atunci am luat decizia, impreuna cu antrenorul meu, Andrei Mlendea, de a merge pe un stil de joc mai agresiv, indiferent de rezultat. Stiam ca mi se potriveste si ma simteam excelent pe terenul de tenis, iar rezultatele s-au vazut imediat, in confruntarea cu Luxemburg, de la Piatra Neamt.

A urmat apoi primul meci de la Sofia Open, impotriva lui Robin Haase, a fost meciul care mi-a confirmat ca acest stil de joc imi este favorabil. Am reusit sa profit de fiecare oportunitate avuta pe serviciul adversarilor si sa imi fac jocul foarte bine pe propriul serviciu.

In ultimul meci, l-am intalnit pe Mirza Basic, aflat intr-o forma exceptionala. A fost dificil sa joc impotriva unui jucator cu o mobilitate atat de buna. Din pacate nici serviciul, nici sansele, nu au fost astazi de partea mea.

Ii sunt recunoscator lui Andrei Mlendea pentru ascensiunea mea in clasamentul ATP si pentru evolutia mea din acest turneu.

M-am simtit foarte bine la Sofia Open, iar cu aceasta ocazie doresc sa le multumesc gazdelor pentru un turneu foarte bine organizat si pentru fairplay-ul de care au dat dovada, programandu-mi primul meci in a treia zi. A fost o placere pentru mine sa joc finala pe arena centrala in fata a 10.000 de spectatori minunati.

Desi au fost opt zile incarcate, in care am reusit sa obtin sapte victorii consecutive, pot spune ca sunt pregatit sa merg mai departe. Datorita unui special exempt (SE) primit in momentul calificarii in semifinala de la Sofia, saptamana viitoare il voi intalni pe Damir Džumhur, la Rotterdam, ABN AMRO World Tennis Tournament, ATP 500.

Va multumesc pentru toate mesajele frumoase de sustinere si ma bucur sa va am alaturi.

Cu drag,
Marius ”

O să revenim în zilele viitoare cu noi informații despre turneele lui Marius Copil dar o să încercăm să vă relevăm și felul în care acesta se focusează pe partea de comunicare, dîndu-vă, credem noi, un exemplu concludent.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.289 citiri

Leave a Reply