România a terminat prima la Campionatul Balcanic de atletism în sală. Sportivii de la U au luat 3 medalii de aur din cele 5

Robert Parge (U Cluj), medaliat cu aur
Foto: sportulsalajean.ro

Campionatul balcanic indoor la atletism (aflat la ediția a XXIII-a) s-a desfășurat în acest an în Turcia și a adunat la start 17 țări, dintre care 15 au luat medalii. Pe primul loc în această ierarhie s-a situat România, cu 15 medalii, urmată de Turcia și Bulgaria, fiecare dintre acestea cu cîte 10. Dintre cele 15 medalii pentru România 5 au fost de aur, la 3 dintre acestea contribuind și sportivii de la U Cluj. 

Campionatul balcanic a adunat la start sportivi din Macedonia, Slovenia, Israel, Kosovo, Georgia, Muntenegru, Moldova, Armenia, Cipru, Albania, Bosnia, Serbia, Croația, Grecia, Bulgaria, Turcia și România. Dintre acestea doar Slovenia și Macedonia au terminat fără medalii.

Medaliile de aur ale României:

Robert Parge la 400 m (47.28), ştafeta masculină de ştafetă 4×400 m (Cristian Radu, Alexandru Matei Brânzea, Zeno Moraru, Robert Parge – 3:12.46), Anamaria Nesteriuc la 60 m garduri (8.17), Florina Pierdevară la 800 m (2:05.83) şi ştafeta feminină 4×400 m (Marina Andreea Baboi, Florina Pierdevară, Sanda Belgyan, Camelia Florina Gal – 3:47.89).

Sportivii de la U Cluj au obținut aurul prin:

-Robert Parge la proba de 400m,

-Zeno Moraru și Robert Parge la ștafeta masculină de 4×400 m

-Camelia Gal și Sanda Belgyan la ștafeta feminină de 4×400

Asociația Federațiilor Balcanice de Atletism (din structurile de conducere ale sale făcînd parte și doi români, Ion Sandu și Gabriela Szabo) mai are în program în acest an maratonul balcanic, în luna martie (în Cipru), campionatul balcanic de marș, în aprilie (în Serbia), cel de mountain running, în mai (în Serbia), campionatul balcanic în aer liber, în iulie (în Bulgaria), semimaratonul, în noiembrie (în Bosnia) și cross-contry, pe 4 noiembrie, la Botoșani. 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.339 citiri

Leave a Reply