Sinuța a murit, din păcate…

Asta-i casa de pe Ciprian Porumbescu

Cartierul meu drag nu mai e… Un burete pervers l-a șters. Păcat, ar spune unii, nici o problemă ar spune alții.

Limba aia de pămînt din Piața Păcii pînă sus, pe Marinescu, la “Iepure” (un bufet celebru în epocă) va rămîne doar în memoria celor care am locuit acolo. Ne doare că piere cartierul și în ne ținem de inimă, așa, ca bolnavii care n-au cu cine să împărtășească durerea…

Să fi fost sinuțean însemna ceva: se spunea că acolo erau cei mai mari bătăuși ai Clujului…

În același timp, și la asta am contribuit și noi, sinuțenii din generația mea,  erau acolo sportivi de excepție. Era greu de tot, dacă nu chiar imposibil, să cîștigi un meci de fotbal (cel puțin…) jucînd cu cineva din Sinuța.

Nu știam prea multe noi, sinuțenii…

Dar știam cu prietenia, cu camaraderia, cu sportul, cu bărbăția, cu ambiția, cu încăpățînarea…

Prietenii mei din Sinuța trăiesc în inima și în mintea mea și dacă au ajuns oameni mari și dacă au eșuat. Mă gîndesc la ei și dacă acum unii sunt în ceruri și dacă alții sunt pe pămînt și nu îi văd…

Oamenii mei din Sinuța sunt oameni speciali.

Acum cartierul s-a dus dracului, ca să zic așa…

Dar locurile, da, locurile acelea, vor rămîne întotdeauna speciale, minunate, unice.

Pot construi unii și alții blocuri și case acolo dar nu pot șterge din mintea mea frumusețea extraordinară a acelui cartier pe care întotdeauna o să îl am în sufletul meu: Sinuța.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.343 citiri

2 comments to Sinuța a murit, din păcate…

  • Clujean Radu

    Nu Ovidiu! Cartierul nostru nu a murit de tot, desi este ca un erou muribund coplesit si sfarsit de cartierele-dormitor ale perioadei comuniste si apoi de blocurile postrevolutionare ale dezvoltatorilor imobiliari, oamenii care au radacini ancestrale in acest cartier interbelic al Clujului nu l-au uitat deloc si isi extrag energiile de acolo.
    Desi imaginea dezolanta a ceea ce era odata strada Viilor ne urmareste ca un cosmar urbanistic perpetuu, nu putem uita ca prin stamosii nostri sunte sinutani, si ne mandrim cu asta!

  • Multumim pentru cuvinte, ne-au uns la suflet

Leave a Reply