Am văzut ŠKODA KAROQ la Cluj

Cu Dan Babii vîrf de lance, coordonat din spate de Adrian Tudor (directorul de vînzări) și din lateral de Mihaela Hărănguș (directorul de marketing), echipa Compexit mi-a făcut o ofertă de transfer pe care am onorat-o, dar doar pentru o seară. Cum sunt fan Skoda, că pe asta se bazau ei, eram curios să văd noul SUV, ŠKODA KAROQ. Din păcate, cum nu mă pricep la mașini prea tare (adică spre deloc), vă spun mai mult ce-am văzut iar pe partea tehnică apelez la comunicatul pe care l-am primit de la ei. 

M-am revăzut cu Dan Babii care e “asistentul meu personal” pe parte auto, cu care ne știm de pe vremea în care eram colegi la Radio Cluj, și cu care am mai bîrfit un pic pe-acolo, pînă să începă prezentarea. M-am întîlnit cu unul dintre studenții cu care am lucrat anii trecuți, Claudiu Morar, care am constatat cu bucurie că are un job fain: face fotografii și cîștigă și bani din asta. El și încă doi amici de-ai lui au firma The Car Guys, care asta și face, poze la mașini.

L-am văzut pe Adrian Tudor prezentînd scurt, cuprinzător și pe înțelesul tuturor ce știe să facă mașina, adică :

-Nivelul de echipare Style pentru ŠKODA KAROQ are cele mai bune dotări din categoria sa, la un preț competitiv (vă spun și prețul, din start, adică vreo 17.000 de euro, fără TVA)

-ŠKODA KAROQ a obtinut cinci stele în testul Euro NCAP

 

Noua ŠKODA KAROQ – un SUV compact cu caracter, spațiu generos și tehnologie de ultimă oră, este cel mai recent reprezentant al noului limbaj de design al mărcii ŠKODA.

Adrian Tudor

Cu numeroase dotări inteligente, ŠKODA KAROQ este o mașină excelentă pentru cuplurile de orice vârstă și familiile în căutare de experiențe remarcabile în natură, dar și în oraș.

Modelul recent lansat iese în evidență prin interiorul spațios si este deținătorul trofeului Volanul de Aur 2017, una dintre cele mai prestigioase și râvnite distincții din presa auto europeană.

În plus, SUV-ul compact are șapte airbag-uri în echiparea de serie: pentru șofer și pasager, laterale, pentru cap și genunchi, aceste sisteme de protecție fiind remarcate de Euro NCAP, Programul European independent de evaluare a mașinilor noi care acordă punctajul maxim de 5 stele. KAROQ devine astfel unul dintre cele mai sigure SUV-uri compacte în circulație astăzi. ŠKODA este, în prezent, unul dintre puținii producători auto a căror întreagă gamă de modele a primit scorul maxim la testul Euro NCAP.

Din comunicatul primit, spicuim:

“ŠKODA KAROQ este echipată cu un număr mare de camere și cu sisteme de asistență pe bază de radar sau de senzori. Asistentul radar frontal, care include funcția de frânare de urgență în oraș cu recunoașterea siluetei persoanelor, previne accidentarea pietonilor. Funcțiile de asistență la manevră și la plecarea cu spatele ajută șoferul în condiții de vizibilitate redusă și avertizează asupra pericolelor ascunse.

Alte funcții de siguranță la bordul ŠKODA KAROQ includ sisteme precum cel adaptiv de păstrare a distanței, de avertizare la părăsirea benzii de rulare, de recunoaștere a indicatoarelor auto, de apel de urgență, de asistență în caz de ambuteiaj și de detectare a oboselii.

ŠKODA KAROQ se pozitionează în vârful segmentului sau, datorită soluțiilor inovatoare de conectivitate. Amintim sistemele de vârf ce oferă hotspot Wi-Fi, noile servicii online mobile ŠKODA Connect, împărțite în serviciile Infotainment online, pentru informare și navigație, și Care Connect, pentru asistență în caz de avarii sau urgențe, cu opționale precum Butonul Emergency Call și platforma SmartLink+, ce duce interconectarea inteligentă a mașinii cu smartphone-ul la un nou nivel.

O gamă complexă de sisteme de asistenţă a şoferului și un șasiu care defineşte noi standarde în segment îşi dovedeşte calitatea la deplasarea în off-road fac din ŠKODA KAROQ un SUV extrem de receptiv la toate nevoile unui șofer. Și ale pasagerilor, la al căror confort se adaugă cele 20 de dotări „Simply Clever” disponibile.

Lungimea de 4.382 mm, lățimea de 1.841 mm și înălțimea de 1.603 mm, cu spațiul pentru genunchi de 69 mm și portbagajul cu capacitatea de 521 l cu scaunele din spate în poziţie normală  sunt doar începutul. În plus, la bord pot fi găsite numeroase dotări inteligente, precum sistemul VarioFlex pentru scaunele din spate, permițând ca acest SUV să devină un van cu capacitatea maximă de încărcare de 1.810 l”.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.284 citiri

Leave a Reply