Amicul Dan Tăuțan vă invită la două proiecții ce se anunță la… înălțime

Dan Tăuțan e obișnuit la înălțime, așa că există create premisele pentru ca aceia dintre voi care veți ajunge marți, 24 aprilie, la ora 20:00 în Amfiteatrul George Vâlsan al Facultății de Geografie, str. Clinicilor nr. 5-7, Cluj-Napoca să plecați mulțumiți de acolo. 

Am vorbit cu el și mi-a explicat cum stă treaba.

Vor fi două proiecții, din două ture pe care omul le-a făcut toamna trecută în Albania și Slovenia.

Balcanii, toamna, în culori fenomenale, în locuri mai puțin bătute cu pasul.

Veți vedea Alpii Albanezi (Bjeshkët e Nemuna care s-ar traduce ”Muntele Blestemat”) dar și alte locuri ale Albaniei. Cea de-a doua proiecție vă va dezvălui o parte a Parcului Național Triglav din Slovenia, denumită de autor „Triglav în zadaR”.

L-am întrebat ce-i cu titlul ăsta și mi-a explicat, din nou.

Și mi-a plăcut explicația: cică e despre Triglav, e o arie protejată din Slovenia (găsiți date pe net), un loc în care Dan și companionii săi n-au reușit să urce pe vîrf. Și de-aia a dat acest titlul, pentru că unii ar spune că totul a fost în zadar din moment ce n-au urcat pe vîrf. Dar aproape nimeni nu s-ar putea prinde că nici n-au vrut neapărat să urce pe vîrf ci că scopul principal a fost acela de a vedea pădurea de zadă (larice) de acolo.

Și uite-așa, sper că v-am făcut curioși și-o să mergeți azi la Clubul Alpin Român Universitar, acolo unde v-am spus la început, pentru a vedea ceva cu adevărat interesant.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
757 citiri

Leave a Reply