Victorii reconfortante pentru tenismanii români în Cupa Davis

Marius Copil și Adrian Ungur au cîștigat meciurile din prima zi a întîlnirii de Cupa Davis cu Marocul, România avînd acum 2-0 și promițînd spectacol și în ziua a doua, care va începe cu meciul de dublu în care vom fi reprezentați de către Mergea și Copil. 

Marius Copil l-a învins cu 6-0, 6-1 pe Amine Ahouda, al doilea jucător al Marocului. Marius a reușit un meci fabulos, în care și-a exersat toată gama de lovituri, un meci pe care l-a luat foarte în serios. Marius are întotdeauna prezențe solide în Cupa Davis și partida de azi a demonstrat o dată în plus acest lucru. Mai mult, după meciurile de Davis Cup el reușea rezultate bune și în circuit (ultima dată după meciurile sub tricolor a reușit finala de la Sofia), așa că există create premisele ca în turneele următoare să vedem confirmarea și din acest punct de vedere.

O partidă la fel de intereantă, mai ales pentru cei care așteptau revenirea pe teren a lui Adi Ungur a fost cea de a doua a zilei, în care românul l-a întîlnit pe primul jucător al Marocului (și marea lor speranță de a aduce punct), Lamine Ouahab. Marocanul de 33 de ani fusese finalist la Wimbledon în 2002, ca junior, în drumul său trecînd și de Rafael Nadal pe atunci. El și-a păstrat finețea în lovituri, chiar dacă au trecut anii…

Adi Ungur a pătimit multe din septembrie 2017 încoace, el fiind accidentat la șold, din acest motiv întrerupîndu-și activitatea în circuit. S-a pus în schimb la punct cu pregătirea fizică, arată foarte bine din acest punct de vedere și asta s-a simțit și s-a văzut azi, în completarea calităților pe care i le cunoștea foarte multă lume. Ungur a cîștigat în două seturi, 6-0, 7-6 și a demonstrat că poate reveni la forma care l-a consacrat și care l-a adus la un moment dat pe locul 79 în lume.

Cei doi români care au jucat azi au fost la înălțime, și-au respectat statutul și au adus echipei un 2-0 mai ușor decît s-ar fi anticipat.

Mîine, de la ora 11 intră în scenă și dublul nostru, Copil și Mergea, ceea ce înseamnă automat că spectacolul va fi la el acasă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
999 citiri

Leave a Reply