Basso – marele câștigător al Raliului Transilvaniei!

 

                    Basso & Granai

Echipajul italian format din Giandomenico Basso și Lorenzo Granai (pilotează o Skoda Fabia R5) a triumfat pentru a doua oară consecutiv în Raliul Clujului. Cei doi s-au impus după ce au parcurs toate cele 14 proble într-o oră, 20 de minute și 5 secunde. La doar 21 de scunde distanță de aceștia a fost echipajul Napoca Rally Academy, format din Simone Tempestini și Sergiu Itu (Citroen DS3 R5). Echipa Gârtofan/Mârza (Skoda Fabia R5) a completat podimul cu timpul de o oră 23 de minute și 15 secunde.

Italienii care s-au impus în Transilvania Rally au dominat competiția cu 10 runde câștigate din cele 14 probe speciale. Aceștia au punctat doar pentru Tour European Rally, la fel ca alte 6 echipaje. Tempestini/Itu au fost cei mai rapizi în etapa din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și rămân pe prima poziție după primele două runde.

După Transilvania Rally, Simone Tempestini și-a consolidat poziția de lider în CNRD 2018, cu 83 de puncte. Pe poziția secundă se află Vali Porcișteanu cu 43 de puncte, în timp ce pe 3 este  Dan Gârtofan (38 de puncte). Următoarea etapă, a treia, din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv se va desfășura la Arad în perioada 25-26 mai.

 

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.106 citiri

Leave a Reply