Povești despre Cluj, de Zilele Clujului

Asociația Vechiul Cluj va participa și la ediția din anul acesta al Zilelor Clujului. Evenimentele pe care le va organiza asociația se vor desfășura în cadrul celor două proiecte consacrate ale acesteia: Povești despre Cluj și Re-descoperim Clujul.

Sub titlul Poveștile centenare ale Clujului – Opera Română și Teatrul Național, se va desfășura vineri, 18 mai 2017, de la ora 19:00, la Casa Vega (Piața Ștefan cel Mare nr. 2-4; în incinta Teatrului Național, accesul se face pe la intrarea actorilor), prima întâlnire din seria Povești despre Cluj, la care Asociația îi va avea invitați pe: Tudor Sălăgean, Emil Strugaru, Paula Șandor, Ștefana Pop-Curșeu și Roxana Croitoru. Invitații vor vorbi despre istoria celor două instituții de cultură din Cluj, înființate după Marea Unire, care astăzi se numesc Opera Națională Română și Teatrul Național „Lucian Blaga”.

Sâmbătă, 19 mai 2018, de la ora 11:00, în Piața Muzeului, Asociația Vechiul Cluj vă așteaptă la un nou tur ghidat din Re-descoperim Clujul. Sub îndrumarea domnului Cosmin Rusu, vom afla secretele începuturilor așezării medievale care a evoluat în Clujul contemporan.

Proiectul Povești despre Cluj se află la a cincea ediție și este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Proiectul
Re-descoperim Clujul se află la a treia ediție și este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
411 citiri

Leave a Reply