Real Madrid vs. Liverpool – finala UCL de la Kiev!

foto: www.liverpoolfc.com

Realul a trecut de Bayern în semifinale după o dublă manșă în care nemții au avut mai multe ocazii decât madrilenii. Experiența ultimilor ani europeni a spaniolilor și-a spus cuvântul și pe lângă pragmatismul de care au dat dovadă, au profitat și de uriașele gafe din apărarea bavareză. După ce echipa lui Zizou a câștigat 2-1 la Munchen, a reușit un rezultat de egalitate acasă (2-2) și automat și-au asigurat și calificarea în finala din capitala Ucrainei.

În celălalt penultim act, Liverpool a trecut de AS Roma după două meciuri care au făcut o propagandă extraordinară fotbalului, dar scorurile au fost parca mai apropiate de hochei decât de fotbal. 5-2 pentru cormorani pe Anfield și 4-2 pentru romani pe Olimpico. 7-6 la general pentru scouseri și Klopp este din nou aproape să livreze un prim trofeu pentru Liverpool, după finala pierdută acum 2 sezoane împotriva Sevillei în Europa League.

Startul meciului de aseară le-a aparținut gazdelor, era oarecum de așteptat ca Roma să înceapă în atac meciul pentru că aveau de remontat o diferență de 3 goluri și avea și experiența necesară pentru a reuși (3-0 împotriva Barcelonei în returul sferturilor), dar în minutul 9 Nainggolan a pasat greșit exact la centrul terenului, Firmino a interceptat și Mane a fructificat pasa brazilianului pentru 1-0 și totul părea să fie sub control. O fază hilară a dus la egalare. În minutul 15 Lovren a degajat exact în capul lui Milner și mingea a intrat în propria lor poartă. În minutul 25 s-a stabilit și scorul pauzei, atunci când Gini Wijnaldum a finalizat cu gol o minge „bâlbâită” de apărarea gazdelor. Repriza secundă a început perfect pentru italieni și Dzeko a egalat în minutul 50. Până în minutul 85 Liverpool a reușit să controleze tactic partida, deși Roma a avut unele situații de a marca. Golul meciului a venit în minutul 86, trasorul lui Nainggolan intrând din bară în poartă. La ultima acțiune a meciului, în minutul 93, capitolinii au primit un penalty transformat de același Radja Nainggolan, meciul terminându-se imediat după ce mingea a fost repusă în joc de la centru. Visul frumos al Romei s-a spulberat, iar coșmarul de 11 ani trăit de englezi s-a încheiat: Liverpool are șansa să joace din nou pentru cel mai râvnit trofeu european – Champions League.

Așadar, pe data de 26 mai (pică într-o sâmbătă), Liverpool și Real Madrid, cele mai bune echipe ale Europei, se vor lupta pentru titlul de cea mai bună echipă a „Bătrânului Continent”.  Real Madrid pornește ca favorită datorită celor 3 trofee de CL câștigate în ultimii 4 ani, dar Liverpool-ul lui Klopp a demonstrat în acest sezon că poate înscrie multe goluri oricărui adversar.

 

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.416 citiri

Leave a Reply