Sports Festival. Cătălina Cristea a jucat în sferturile de la Roland Garros alături de Bob Bryan, la ediția din 2.000

Cătălina Cristea, la Roland Garros

Clujul va fi gazda unui meci demonstrativ de excepție ce va avea loc vineri, de la ora 17.30, cu nume mari ale tenisului mondial:  Goran Ivanišević, frații Bryan, Andrei Pavel, Florin Mergea, Adrian Ungur. Una dintre  jucătoarele reprezentative ale României, Cătălina Cristea,  și-a adus aminte, cu plăcere, de momentul în care ea și Bob Bryan au jucat împreună, la dublu mixt, la Roland Garros 2000. 

Cătălina Cristea a fost una dintre jucătoarele importante ale României, reușind cea mai bună clasare a sa în anul 1997, atunci cînd a ajuns pe locul 59 în lume. Putem adăuga la această performanță și locul 39 de la dublu, cel mai înalt pe care l-a atins, dar și un șir de prezențe constante la turneele de Grand Slam, cu vîrful numit Roland Garros, acolo unde a ajuns în turul al treilea în 1995.

La juniori a fost numărul unu în lume în 1992 cînd a și cîștigat de altfel Campionatul European, apoi a reprezentat România de 23 de ori în Fed Cup iar in 1996 a fost la Jocurile Olimpice.

Cătălina a făcut tur 2 la Australian Open de 2 ori și a avut cinci prezențe la US Open, turneul de Grand Slam la care a avut cele mai multe apariții.

Acum, Cătălina este antrenor federal și e prezentă în staff-ul Federației Române de Tenis pentru Cupa Davis și Fed Cup, este directorul de turneu al turneului de juniori Dr. Oetker, unul dintre cele mai importante turnee Tennis Europe.

Catalina Cristea, intervievată de către Nușa Demian, la Cluj.

Cătălina, Sports Festival, acest eveniment ce se desfășoară în premieră la Cluj îți aduce aminte de cîteva lucruri. Care ar fi acestea?

-Da, îmi aduc aminte că am cîștigat primul turneu de dublu organizat în România, unul de 10.000 de dolari, la Cluj. Chiar înainte de a vorbi cu tine am căutat și am și găsit o fotografie de atunci, una în care sunt intervievată de către o doamnă jurnalistă, Nușa Demian, soția fostului mare baschetbalist Horia Demian. Îmi face plăcere să îmi aduc aminte de acel moment.

-Iar acum, că vorbim despre acest Sports Festival de la Cluj, din nou se leagă ceva cu cariera ta…

-Așa este. Îmi aduc aminte cu aceeași plăcere că în anul 2000, la o ediție a Roland Garros-ului la care am participat, eram în căutarea unui partener de dublu. La fel, din cîte aveam să înțeleg, se aflau și frații Bryan (pe atunci pe undeva prin proximitatea locurilor 80 ATP). Și-aici s-a întîmplat o chestiune foarte amuzantă…

-Anume?

-Am vorbit cu antrenorul lor care mi-a spus că da, într-adevăr, se gîndesc la asta și că mi-l recomandă pe Mike, cu care să facem pereche în proba de dublu mixt. Atîta doar că m-am trezit pe teren cu Bob, pentru că între timp ei s-au “sucit” și mie mi-a fost…repratizat Bob, în locul lui Mike.

-Și cum a fost jocul împreună?

-În primul rînd nu îmi era frică de faptul că ne-am putea pierde serviciul cu el, pentru că servea foarte tare. Apoi m-am declarat mulțumită pentru că împreună am jucat în sferturile de finală ale acelei ediții, ceea ce pentru doi jucători care nu se mai întîlniseră pînă atunci se poate spune că a fost în regulă. Iar acum, cînd am auzit că joacă la Cluj, mi s-a deschis și cutiuța cu acestă amintire. Sunt sigură că cei ce vor participa la meci, ca spectatori, vor avea parte de un bun spectacol.

…………………………

Sports Festival vă propune, așadar, întîlnirea cu cea mai bună pereche din istoria tenisului de dublu masculin, lideri mondiali la dublu timp de 10 ani, cu 116 titluri ATP în palmares și 16 Grand Slam-uri, frații Bryan, se întâlnesc în teren la Cluj cu Florin Mergea, Andrei Pavel, Adrian Ungur, trei dintre cei mai buni jucători de tenis din România. Un alt model al tenisului mondial prezent la demonstrativ, croatul Goran Ivanišević, a urcat până pe locul 2 în clasamentul ATP, are un Grand Slam și 22 de trofee în palmares. Sala Polivalentă din Cluj va găzdui în 15 iunie întâlnirea dintre cele două echipe, Team Romania și Team World, iar organizatorii promit și alți invitați surpriză în cadrul showului de tenis.

Formatul demonstrativului Team Romania vs. Team World cuprinde meciuri la simplu și dublu:
Pavel vs Ivanišević
Pavel & Ungur vs Ivanišević & Bryan
Bob & Mike Bryan vs Pavel & Mergea

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.154 citiri

Leave a Reply