Ernest Gulbis, minunea de la Wimbledon

Ernest Gulbis
Foto: tenisworldusa.org

Ernest Gulbis demonstrează lumii întregi, încă o dată, că talentul său e uimitor. Tenismenul despre care lumea știe mai degrabă că și-a jucat toți banii cîștigați la Roland Garros 2014 la cazino (400.000 de euro) face acum minuni la Wimbledon. Venit din calificări, el a ajuns la un pas de sferturile de finală, după o lecție pe care i-a predat-o favoritului 4, Zverev, pe care l-a învins în cinci seturi, cu un sec 6-0 în decisiv.

Jonglînd cu mingea în felul său special, inclusiv cînd își pregătește serviciul, Gulbis ne lasă cu gura deschisă în fața televizoarelor, într-atît de spectaculos e jocul său…

Provenit dintr-o familie care deține a treia avere din Letonia, cu tatăl investitor și mama actriță, Ernest Gulbis ar fi putut să facă orice în viață. El însă revine mereu și mereu la obsesia aceasta pentru tenis, un “viciu” care le întrece pe toate celelalte pe care se spune că le-ar avea.

Demonstrația de tenis pe care ne-a oferit-o de dată recentă, învingîndu-l pe favoritul 4, pe Zverev, a fost pe cît de elocventă pe-atît de sugestivă pentru ceea ce înseamnă talentul în stare pură, cel ce poate sparge orice barieră.

Și, cine știe, poate că Ernest Gulbis în varianta 2018 va fi ceva și mai și decît Ernest Gulbis 2014.

La patru ani distanță după teribilul Roland Garros 2014 (unde l-a bătut pe Federer pentru a pierde mai apoi în semifinale în fața lui Djokovic), Ernest Gulbis poate să reajungă în prim-planul tenisului mondial, acolo unde se poate alătura marilor figuri care domină la ora actuală acest sport.

Iar dacă trece de următorul adversar, de Nishikori, se prea poate să asistăm la un meci-revanșă, cu Djokovic, la patru ani distanță de la semifinala celebră de la Roland Garros.

Pornit înainte de Wimbledon de pe locul 138 mondial, a urcat deocamdată pe 107 iar dacă mai trece un tur va ajunge pe 84. Și dacă mergem cu calculele pînă departe de tot, un titlu la Wimbledon pentru Gulbis ar însemna 2337 de puncte adunate în dreptul său, puncte cu care ar urca pe locul…12.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
986 citiri

Leave a Reply