Marea dragoste din lumea liliput

Un cocoș la înălțime

Cocoșul acesta trăiește de trei zile aici pentru că verișorul său a fost ucis, recent, într-un accident aparent banal. Practic cîinele de vînătoare al stăpînului lor comun l-a confundat cu altcineva pe verișorul actualului cocoș al casei, l-a capsat (expresia îi aparține stăpînului) și acesta, cocoșul, a decedat.
Ăsta nou, pe care l-am botezat Ricchi (o să vedeți de ce se scrie așa), are trei slăbiciuni: cîntatul încontinuu în intervalul orar 04-08, dormitul pe frigiderul firmei Dorna și, de două zile (de cînd a fost achiziționată și ea), amorul față de o găină.

Ricchi cîntă atît de mult și de tare dintr-un motiv întemeiat: singurul cocoș (cel al unui vecin) care îi ținea isonul în prima lui zi din noul domiciliu a decedat și el, dar dintr-un motiv ceva mai simplu: a devenit supă și friptură.

Și-atunci Ricchi cîntă dar nu primește răspuns. Și-atunci iarăși cîntă, și iarăși, și iarăși, pînă cînd își dă seama că munca lui e în zadar, respectiv că nu are ecoul scontat.

Legat de obiceiul cu frigiderul, lucrurile stau așa: chiar din prima zi cocoșul (era să spun omul…) s-a gîndit că sus e mai bine decît la sol. Are și o pistă de decolare reprezentată de un scaun care nu se mișcă niciodată de la locul său. Urcă pe firigider la ora 18.00, doarme și la la 4 fix face ce v-am zis că face.

Și-acum ajungem la găină.

Găina, cum să vă spunem, ca găina. A ajuns de două zile la domiciliu, îl mai curtează pe cocoș, dar nu s-a prea descurcat cu dormitul. Respectiv l-a efectuat la sol. Dar azi, după doar o zi de derută, găina a țesut un plan. Și l-a țestut, și l-a țesut, vreo două ore. În acest timp, pentru că puterea de imitare pare să nu funcționze la galinacee, a tot căutat soluții de a ajunge și ea pe frigiderul Dorna (sper să sesizeze cei de acolo de cîte ori am folosit numele întreg al frigiderului). În loc să facă precum Ricchi, găina a încercat cel puțin alte 5 trasee, toate eșuînd lamentabil.

Familia reunită

Și cînd totul părea degeaba, găina asta ce părea pierdută în spațiu, a găsit calea spre acoperișul lumii. De pe o bicicletă model vechi, de nu știu unde apărută, s-a lansat cumva-cumva și a ajuns pe frigiderul căruia n-o să-i mai spunem, totuși, numele.

Găinii, ca să nu vă mai ținem în suspans, i-am spus Poveri.

Știm că Ricchi e Poveri e un grup muzical, știm că înseamnă Bogați și Săraci, dar prea ne plac numele astea, așa că așa o să le rămînă și lor numele.

Hai, pa, că imediat se face ora 04.00 și avem treabă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
694 citiri

Leave a Reply