Briana Szabo a cîștigat primul său turneu Tennis Europe

Briana Szabo (stînga), alături de adversara sa din finală, Ștefania Bojică

La Arad a avut loc turneul HAI Cup, sub egida Tennis Europe. Pentru Briana Szabo (Winners Sports Club) a fost un turneu special, din mai multe puncte de vedere: a cîștigat concursul de simplu, a fost finalistă în proba de dublu (alături de o altă clujeancă, Cara Meșter) iar aceste lucruri s-au întîmplat exact în orașul în care s-a născut tatăl său, la Arad. Cu acest rezultat clujeanca a intrat printre primele 10 jucătoare din țară la categoria U 14. 

L-am invitat pe Adi Szabo să ne spună cum a fost turneul și ce a reprezentat acesta:

“Aș vrea să încep altfel scurta prezentare a acestui turneu adică cu “sfârșitul”. Aseară am primit un mesaj de la unul dintre tinerii antrenori români, unul foarte pasionat, Ștefan Pițian, care îmi scria: felicitări Adi și bravo Brianei, mă bucur că se văd rezultatele unei munci ALTFEL în România … El o cunoaște pe Briana din Octombrie 2015 de când am început eu să lucrez cu ea făcând la el la club în Tg Jiu câteva cantonamente de tenis și pregătire fizică alături de Dan Tudorache (și el un pasionat de meserie și un profesionist).  Acel ALTFEL se referă la faptul că încercăm să mergem pe un drum natural, să facem lucrurile corect și fiecare la timpul lui. Să creăm baza piramidei cât mai mare ca apoi să putem ridica piramida cât mai sus, antrenamente adecvate vârstei ca volum și intensitate, turnee cu gîndul la progres în joc, nu pentru a alerga după puncte și clasamente. Turneul acesta a însemnat mult și pentru mine, acolo am început eu tenisul și acolo am antrenat 20 de ani (pe fosta bază UTA) iar directorul turneului este bunul meu prieten Ovidiu Fereștean”, a spus Adrian Szabo.

Briana Szabo a făcut echipă la dublu cu Meșter Cara (T.C.Marc Cluj), care este una jucătoarele preferate de Briana, cele două făcînd inclusiv antrenamente împreună, cînd este posibil. Meciul din finală a fost foarte disputat și de un înalt nivel tehnic, fiind decis în Match Tie-break și câștigat de echipa Ionescu/Bojică. 

Briana Szabo și-a luat revanșa o zi mai tîrziu în fața Ștefaniei Bojică, în finala de simplu. Briana a cîștigat finala în trei seturi, 4-6, 6-4, 7-6 (2).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.350 citiri

Leave a Reply