Briana Szabo este în sferturi la Bavarian Junior Open

Briana Szabo, în dreapta, ne obișnuiește deja cu trofeele pe care le obține

La Augsburg, în Germania, este în plină desfășurare turneul de junioare U 14, turneu de categorie 2 la care participă și clujeanca Briana Szabo. Ea este însoțită la turneu de către tatăl și antrenorul său, Adrian Szabo, de la care am primit cîteva informații.

Briana, care este pe locul 14 în țară la categoria sa de vîrstă și în primele 300 din Europa, a avut un traseu perfect pînă acum la acest turneu, trecînd de trei tururi și ajungînd astfel în sferturile de finală. Acolo o va întîlni joi pe favorita numărul 1, rusoaica Anastasia Gureva.

Adrian Szabo a conturat programul Brianei, o tînără jucătoare în plină ascensiune. Acest program este ales cu minuțiozitate, profesionist:

“După acest turneu venim în România unde urmează să participăm la un turneu la Arad. După o săptămînă de pauză vom merge la turneele din Slovenia și Croația, asta se va întîmpla în septembrie. În octombrie va juca la Sofia, un turneu pe hard, la categoria 16 ani, pregătitor pentru selecția la categoria 13 ani care va avea loc la Centrul Național de Tenis pe 20 octombrie. În noiembrie vom juca la Istanbul, tot pe hard iar în decembrie la Milovice, în Cehia, la U14. Printre ele vizăm și cîteva turnee în România.”

Pînă atunci însă urmează meciul de mîine, de la Augsburg, cu favorita principală, un meci la care are nevoie de încurajările celor care îi urmăresc traseul de regularitate pe care s-a înscris.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
670 citiri

Leave a Reply